Milojevic: ”Ingen tränare skulle säga nej till Claesson”

Publicerad 2022-03-08

MALMÖ. Viktor Claesson står utan kontrakt och tränar med Värnamo.

Han har tidigare spelat i Elfsborg och tränat med Djurgården.

Vad säger mästarna från Malmö då?

– Jag säger inte nej till Viktor Claesson, säger Milos Milojevic.

Följ ämnen
Malmö FF

Viktor Claesson har lämnat Krasnodar efter Rysslands invasion av Ukraina. Han står nu utan kontrakt då det tidigare avtalet skulle ha löpt ut i sommar.

Det svenska transferfönstret är ett av få som fortfarande är öppna men samtidigt har Fifa nu gått med på att utländska spelare i den ryska ligan får ”pausa” sina kontrakt fram till sommaren, betraktas som kontraktslösa och därmed kunna skriva på för klubbar i ligor med stängda fönster. Men det är max två kontraktslösa spelare från ryska ligan per klubb som gäller och senast den 7 april ska de ha skrivit på.

Claesson har börjat träna med moderklubben och allsvenska nykomlingen IFK Värnamo.

Vill se Claesson med Christiansen

I en intervju med Värnamo Nyheter på måndagen säger han:

– Min ambition att spela utomlands. Blir det Sverige vill jag i så fall inte spekulera vad det blir för klubb. Nu tränar jag med IFK och tar det därifrån.

Claesson är framför allt förknippad med Elfsborg efter alla sina år där i allsvenskan. Han har förut tränat med Djurgården för att hålla igång och köpt en lägenhet i Stockholm.

C Mores expert Hasse Backe, som tror att storstadsklubbarna i Sverige ”kommer lägga all kraft på att få honom”, skulle gärna vilja se Claesson på Malmö FF:s mittfält.

– Man skulle kunna tänka sig ett mittfält med Anders Christiansen och Viktor Claesson i MFF. Christiansen som motorn, spelfördelaren och Claesson som ständigt hotande i djupet. Det är en väldigt spännande konstellation måste jag säga, sa Backe till Fotbollskanalen i förra veckan.

”Vi känner till alla svenskar som är lediga”

Sportbladet har kollat vad MFF säger om Claesson.

– Jag tror inte att någon tränare skulle säga nej till en så bra spelare. Jag ska inte prata om spelare som inte tillhör oss. Men jag säger inte nej till Viktor Claesson eller någon spelare på hans nivå. Helt klart. Men det är en diskussion du måste ta med Andreas, sa tränaren Milos Milojevic i fredags.

Andreas heter Georgson i efternamn och är sportchef i klubben.

Men han är inte då sugen på att diskutera Claesson.

– Vi får se. Just nu har jag nog inga större kommentarer om det.

Tror du Claesson spelar i allsvenskan i vår?

– Jag vet faktiskt inte. Vi får se.

Förutom Claesson finns det åtta svenska spelare i den ryska ligan som nu alltså är utan kontrakt, däribland Jordan Larsson, Dennis Hadzikadunic, Pontus Almqvist, Sead Haksabanovic och Filip Dagerstål.

– Vi känner till alla svenskar som är lediga. Men vi kan inte ha alla. Vi har ska ha en trupp på 25 spelare och vi har vår budget. Så det är inte så enkelt som många tror, sa Milojevic i förra veckan.