Varningen inför Manchesterderbyt: ”Lär släppa in tre, fyra, fem”

Trots en poäng mot Atalanta är krisstämpeln på Man United fortfarande intakt. Newcastles intresse för Unai Emery sågas också.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Manchester United åker på en smäll mot Manchester City i helgen om laget gör en liknande insats som i mötet med Atalanta. Det menar Rio Ferdinand som ihop med Paul Scholes var allt annat än imponerad över sin gamla klubb efter 2–2–matchen i Champions League.

– De kan inte spela så där i andra halvlek mot Man City. Om de gör det kommer de åka på en ny örfil, säger Ferdinand i BT Sport.

– Det kommer att bli tre, fyra eller fem eftersom det visar på en brist på respekt för motståndet. Intensiteten fanns inte där, det var oorganiserat.

Cristiano Ronaldo var den som räddade poäng med ett fåtal minuter kvar. Portugisen gjorde även det inledande målet i Bergamo.

Victor Lindelöf missade matchen på grund av skada och en annan mittback, Raphael Varane, tvingades kliva av efter en känning i ljumsken.

– Återigen var det stökigt, menar Scholes.

– När Varane gick av var det som att de var överallt och väldigt skakiga. Kvaliteten centralt i planen fanns inte. En sådan insats är oroande inför lördagen. Man City kommer utnyttja sina chanser, United kommer behöva försvara sig ordentligt.

Matchhjälte Ronaldo medgav att United hade flyt.

– Men sådan är fotbollen. Vi måste fortfarande bli bättre, vi har olika spelare, olika system, vi måste anpassa oss. Det kommer ta tid, och vi har tid på oss att bli bättre, säger portugisen.

DAGENS MISS

Tottenhams sociala medier-team stod för en rejäl blunder i samband med presentationen av Antonio Conte. Att skriva ”Bienvenido a Tottenham Hotspur” blir en aning märkligt då den nya tränaren är italienare – inte spanjor. Felet upptäcktes snabbt och inlägget raderades, men det är som bekant svårt att få bort något helt från internet nuförtiden.

Det raderade inlägget.
Det raderade inlägget.

DAGENS HJÄLTE

När Pierre-Emile Höjbjerg var på väg från Tottenham Stadium i sin bil efter förlusten mot Man United såg han en kollapsad man liggandes på gatan. Dansken – som även var på planen då landsmannen Christian Eriksen drabbades av hjärtstopp i EM – rusade fram och stannade vid platsen tills en ambulans dök upp och förde mannen till sjukhus. Enligt Daily Mail är det oklart hur det gick för personen men Höjbjerg hyllades stort av människor som såg initiativet. Mittfältaren ska dock ha spelat ned sin roll i det hela och menade att alla hade gjort vad han gjorde.

Unai Emery.
Unai Emery.

DAGENS TVEKSAMMA

Unai Emery ryktas bli Newcastles nya manager. I skrivande stund råder det delade meningar kring huruvida spanjoren verkligen är intresserad av jobbet eller ej, men Ruud Gullit vet i alla fall vad han tycker om den potentiella anställningen.

– Varför gå för en tränare som misslyckades i Arsenal? Jag fattar inte, säger Gullit i Bein Sports, som tillbringade ett år i Newcastle i slutet av 90-talet.

– Jag tycker att han är en bra tränare, men han gjorde det inte bra i England. Han kan Premier League, men inte på bästa sätt. Enligt mig är det ett märkligt val.

De senaste rapporterna från Spanien indikerar att Emery inte lämnar Villarreal. Tvåa på Newcastles lista uppges vara förre Bournemouth-tränaren Eddie Howe.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.