Tomas Brolin

Tomas Brolin om varför han slutade som 28-åring

Av: 

Felix Tornberg

FOTBOLL

En gång i tiden var Tomas Brolin topp fyra i världen.

Sedan slutade han som 28-åring.

– Jag ledsnade på fotbollsetablissemanget, säger han i P4 Extra Gästen.

Tomas Brolin är en av Sveriges bästa manliga fotbollsspelare genom alla tider. Han är förevigt inskriven i historieböckerna efter de bragdartade insatserna i EM 1992 och VM 1994.

Men brinntiden blev kort. Tomas Brolin avslutade karriären endast fyra år senare, 28 år gammal. Nu berättar han om beslutet i P4 Extra Gästen.

– Det var på grund av att jag ledsnade på fotbollsetablissemanget.

– Vad fotbollsetablissemanget är, det är ingenting man behöver veta. Det hände mycket saker bakom ridåerna som jag upptäckte inte var min kopp av te. Jag tappade mitt förtroende för fotbollscirkusen i sig. Det var därför jag slutade. Jag hade inte glöden för att åka på de här träningarna för att kunna vara på den här nivån jag ville vara, säger Brolin.

Tomas Brolin när han presenteras av Leeds United.

”Gå hem”

Brolin började investera redan under spelarkarriären, och nu lägger han all sin kraft i den korgen. Han har växt ut till en entreprenör, som bland annat är involverad i dammsugarbranschen.

Vad gäller fotbollskrutet lägger han det nästan uteslutande på sonen Sebastians karriär. Sonen har fyllt 20, och spelar division 1-fotboll för Hudiksvall. Brolin säger att han fungerar som agent, mentor och stöd.

Men att följa Sebastians karriär har gjort att Brolin hittat ett nytt irritationsmoment. ”Staketfarsor”. Till dessa har han ett tydligt budskap.

– Gå hem. Barnen behöver inga sådana föräldrar eller kompisar. Barn i den åldern som har kommit upp i 20–18-årsåldern ska bara ha roligt på planen. Det blir inte roligt när man har föräldrar som står vid staketet och tror att de kan bättre eller mer. Nej, lägg ner, säger han.

För övrigt låter han meddela att padelspelandet ”är stabilt”.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Tomas Brolin när han stod på toppen av sin karriär under VM 1994.
Publisert:

LÄS VIDARE

Lista: Födelsedagar att minnas • Firade 40 med grillfest i ett fängelse

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tomas Brolin

Fotboll