Kalldusch för Hammarby efter två snabba mål

Hammarby var på väg att få med sig ett drömresultat borta mot Basel.

Men det schweiziska hemmalaget vann tillslut med 3–1 efter två snabba mål i slutminuterna.

– Hoppet lever fortfarande, säger Abbe Khalili till Sportbladet efter matchen.

Hammarby inledde på bortaplan mot Basel i playoff-rundan till gruppspelet i Europa Conference League.

Det blev en jämn start på matchen där båda lagen passade på att känna på varandra.

Men efter 30 minuters spel tog Basel ledningen på en fast situation. Anfallaren Arthur kom högst och nickade in bollen bakom David Ousted i Hammarbymålet.

Bajen hade sedan en jättechans alldeles i slutet av första halvlek. Akinkunmi Amoo kom rättvänd på Basels planhalva och frispelade Astrit Selmani – men Heinz Lidner i Baselmålet kom snabbt ut och räddade.

Mardrömsminuter

Basel satte upp tempot direkt i andra halvlek och hade bland annat ett kanonskott i ribban efter två minuter.

Men Hammarby jobbade sig tillbaka in i matchen och hotade med snabba omställningar.

Abbe Khalili byttes in i den 68:e minuten – bara tre minuter senare var han på rätt plats i straffområdet och tjongade in kvitteringen för Bajen.

– Det kändes bra direkt från första början när jag kom in. Jag var delaktig direkt. Efter inlägget så kände jag att bollen skulle dimpa ner där och sen var det bara att försöka få den på mål, säger Khalili.

Med fem minuter kvar stod matchen och vägde. Då presenterade sig Arthur på nytt när han drog till från distans och satte 2–1 till Basel, ett drömmål.

Bara tre minuter senare fick Basel straff och Arthur kunde fastställa slutresultatet till 3–1 och fullborda sitt hattrick.

Efter förlusten var målskytten Abbe Khalili frustrerad men samtidigt hoppfull inför returen.

– Vi var såklart frustrerade även om det är ett bra lag vi möter så vill man alltid vinna. Samtidigt känner vi att vi var med och förtjänade att få med oss ett oavgjort. Men det blev 3–1 och det är det vi får rätta oss efter. Det är inte alltid rättvist, säger Khalili och fortsätter:

– När vi kommer hem så vet vi hur bra vi är när vi kommer upp i nivå. Sen kanske vi gör ett tidigt mål och helt plötsligt blir det ett mentalt spel. Hoppet lever fortfarande.

Nu väntar en ödesmatch på Tele 2 arena på torsdag nästa vecka klockan 19.00. Matchen sänds exklusivt på Sportbladet i Plus.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln