Oscar Linnér klar för Gif Sundsvall

Gif Sundsvall rustar för den allsvenska återkomsten.

Enligt uppgifter till Sportbladet är den tidigare AIK-målvakten Oscar Linnér klar för klubben. Han lånas in från Arminia Bielefeld fram till slutet av juli.

Affären bekräftades av Sundsvall senare under söndagen.

Gif Sundvall är åter tillbaka i finrummen och säsongen 2022 väntar spel i allsvenskan. Då passar klubben på att rusta truppen, med ännu en tidigare AIK-spelare.

Enligt uppgifter till Sportbladet är målvakten Oscar Linnér klar för klubben.

Tidigare har Sundsvall Tidning rapporterat att parterna varit detaljer från en överenskommelse, men enligt Sporbladets uppgifter är nu affären helt klar. Giffarna bekräftade affären under söndagen.

24-åringen kommer närmast från spel i Serie-B klubben Brescia dit han lånades ut från Arminia Bielefeld. Han förstärker Sundsvall fram till slutet på juli.

– Det är viktigt för svensk fotboll och Allsvenskan att vi har ett lag från norra Sverige i högsta serien, dels för supportrarna i stan Sundsvall men också för alla barn och unga i norra Sverige, att de kan få en närhet till Allsvenskan genom GIF Sundsvall, säger Linnér till klubbens hemsida.

Fyra ex-AIK:are i Gif Sundsvall

Sportchefen Urban Hagblom om lånet:

– Vi är enormt glada och stolta över att Oscar Linnér väljer GIF Sundsvall som nästa utvecklingsmiljö utifrån den internationella miljön han varit verksam i de sista åren.

Linnér lämnade AIK vintern 2020 för spel i Arminia Bielefeld, men fick ingen speltid i klubben. I augusti 2021 lånades han ut till Brescia, där har han spelat en halvlek och släppt in två mål.

Han blir den fjärde i raden av tidigare AIK-spelare, i truppen finns redan Robert Lundström, Rasmus Lindkvist och Saku Ylätupa. Även Pontus Engblom har förflutet i AIK.

Linnér, här i AIK.
Linnér, här i AIK.
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.