Förlorade efter det bisarra självmålet

Jonathan Tamimi passade in bollen i det egna målet.

Sedan åkte Brage på säsongens första förlust hemma mot Jönköpings Södra.

– Vi ger bort matchen, säger Tamimi till Dalarnas Tidningar.

Efter två inledande förluster i superettan fick Jönköpings Södra lite hjälp i omgång tre.

Brage – med två raka segrar i ryggen – bjöd på ett mål i den sjätte minuten.

Högerbacken Jonathan Tamimi tog hand om en djupledsboll som han passade hem mot målvakten Viktor Frodig.

Problemet?

Frodig hade tagit flera steg ut från sitt mål och hann inte reagera på passningen som rullade in i det egna målet.

– Det blir bara en miss. Sånt händer, det gäller bara att blicka framåt. Det hände tidigt så vi hade tid att återgälda det, vilket vi gjorde. Vi kom ändå tillbaka och gjorde 1–1 och fick lite vind i seglen, säger Jonathan Tamimi till DT.

Andra raka för Örebro SK

I slutet av den första halvleken kompenserade Siriuslånet Joakim Persson för misstaget. Fri med Tom Amos i Jönköpings Södras mål placerade Persson in 1–1.

Det blev dock Jönköpings Södra som tog sina tre första poäng för säsongen efter ett avgörande från Elias Nordström i mitten av andra halvlek.

– Det är så klart riktigt skönt efter två förluster. Det är extra kul att göra mål också, det var ett tag sedan, säger Nordström i Discovery Plus.

– Vi ger bort matchen. Vissa delar är bra och vissa delar är mindre bra. Det gäller bara att rannsaka oss själva och blicka framåt, säger Jonathan Tamimi till DT.

Parallellt med matchen i Borlänge spelade Norrby och Örebro. Där var bortalaget starkast och vann med 2–0 efter nya mål av Jiloan Hamad och Noel Milleskog. ÖSK tog därmed sin andra raka seger i superettan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.