Hanna Bennison

Hanna Bennison utsedd till världens bästa U20-spelare

Succéåret fortsätter för svenska jättetalangen

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Hon blev utsedd till världens största talang i våras.

Nu prisas Hanna Bennison igen.

Mittfältaren har utsetts till världens bästa U20-spelare.

– Det kom lite som en chock, säger 19-åringen.

Hanna Bennisons makalösa 2021 bara fortsätter.

I mars utsågs 19-åringen till världens största talang och i somras var hon med och tog OS-silver innan hon skrev på för Everton.

Med fyra veckor kvar av året har hon alltså nu kammat hem ytterligare en utmärkelse. Världens bästa spelare upp till 20 år.

Utmärkelsen är ny för i år och det är IFFHS (Internationella förbundet för fotbollshistoriker- och statistiker) som krönt den svenska landslagsstjärnan.

När Sportbladet når Bennison är hon hemma i Liverpool igen efter en landslagssamling som innehöll noll spelminuter på grund av en förkylning.

”Väldigt kul att komma etta”

Nu mår hon bättre.

Extra bra med tanke på dagens besked.

– Det känns jättebra, det var inget jag visste om, det kom lite som en chock, men väldigt roligt att få ett pris och det betyder väl att man fortfarande gör något bra.

Att man fortfarande gör något bra? Din karriär har knappt börjat…?

– Haha, det är sant, men detta året har det varit lite upp och ner med speltid och sådär, så jag är väldigt glad att jag ändå kan få ett sådant här pris.

Hur fick du beskedet?

– Jag såg det på sociala medier.

Hur var reaktionen då?

– Det känns jättekul, jag vet att det är duktiga spelare, jag känner till Lena Oberdorf (tvåa på listan, se hela i faktarutan nedan) väldigt väl, jag har sett henne spela väldigt mycket och det är en väldigt duktig fotbollsspelare. Det känns väldigt kul att komma etta.

Tuff start på ligan

Världens största talang, OS-silver, ny klubbadress och nu det här. Hur vill du summera 2021?

– Det är väldigt blandat skulle jag säga. Som jag sa har jag inte fått jättemycket speltid under året, lite upp och ner, men sedan har jag ändå gjort det ganska bra när jag fått speltid. Jättekul med OS med landslaget där vi gjorde en jättebra laginsats, det har varit ett fantastiskt fotbollsår på så vis.

Storsatsande Everton är nia i tabellen efter åtta omgångar, tolv poäng bakom Arsenal i topp.

– Vi har haft en lite tuff start i ligan med tränarbyte och många nya spelare, lite svårt att komma in i det ordentligt och få ihop laget på ett bra sätt, men vi har verkligen potential i laget och jag känner att vi bara kommer växa mer och mer, avslutar Bennison.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Rankning: Här är fotbollsvärldens 20 största talanger

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hanna Bennison

Fotboll