AIK efter derbyförlusten: ”Vi ska storma tillbaka”

AIK vill inte studsa tillbaka efter derbyförlusten senast.

De ska fullkomligt storma tillbaka till vinnarspåret mot IFK Norrköping.

– Vi förstår att studsa tillbaka inte ens räcker, säger tränaren Bartosz Grzelak.

Några dagar har passerat sedan AIK förlorade Stockholmsderbyt mot Hammarby med 1–0.

Nu har Gnaget smält den tunga förlusten och tränaren Bartosz Grzelak berättar att truppläget inför matchen mot IFK Norrköping på söndag ser ljust ut.

Och det råder ingen tvekan över hur Grzelak och spelartruppen känner inför toppmötet.

– Revanschsugna. Det skulle jag säga är någonting som kännetecknar känslan just nu. Norrköping är en svår motståndare. Fram till den här förlusten mot Häcken (5-0) var de ett av seriens formstarkaste lag.

Vad måste ni specifikt se upp med hos IFK Norrköping?

– De har många skickliga anfallsspelare. Jag tycker att de har flera stycken där som har kapaciteten att göra saker på egen hand och även när matcherna står och väger. De behöver inte ens vara speciellt närvarande men sen smäller det bara till. En sådan som Adegbenro exempelvis. Jag tycker att det är en jätteduktig anfallare. 

Hur ska ni stoppa skytteligaledaren?

– Han är ju skytteligaledare för att han är väldigt vass i boxen och är duktig på att sniffa upp var bollen kommer hamna. Förra matchen (0-2 mot Norrköping) så tappade vi bort honom och det får vi inte göra igen. Vi måste markera honom.

Bartosz Grzelak.
Bartosz Grzelak.

”Alla var jävligt besvikna”

Det var inte bara AIK som åkte på en tung smäll i senaste matchen. IFK Norrköping förlorade med 5–0 borta mot Häcken där samtliga mål kom i den andra halvleken.

Hur tror AIK-tränaren att förlusterna påverkar lagen?

– Jag vet inte hur det påverkar dem, för jag känner inte dem. Men jag vet hur en sådan här match påverkar oss och det är ju att vi försöker hitta en växel till i allt vi gör. Vi förstår att studsa tillbaka räcker inte ens, vi måste storma tillbaka in i en positiv trend.

Hur hittar ni den energin?

– Den finns där. Letar du upp de här killarna så finns det ytterligare att ta av. Det är en jäkla fin grupp vi har som, förutom att de är jävligt ödmjuka och allt det här, så är det stora vinnarskallar. Tro mig, det var ingen som log på bra länge efter den senaste matchen. Så revanschlustan är väldigt stor. Det stora motivationstalet behövs inte, om man säger så.

Ser du någon spelare som extra drivande i det här att ”storma tillbaka”?

– Nej, det är flera stycken. Vi har den mentaliteten. Alla var jävligt besvikna.

Bilal Hussein delar samma inställning som sin tränare.

– Det håller jag med om. Vi vill studsa tillbaka till det vinnande spåret som vi hade innan, säger han.

Även Nabil Bahoui håller med.

– Ja, det hoppas jag att alla känner. Vi vet vad vi går för på hemmaplan och vi måste påminna oss själva om att det inte är något som kommer av sig själv. Utan det är hårt jobb bakom det och jag hoppas att vi kan fortsätta på samma spår som det har varit på hemmaplan och även ta med oss det till bortaplan. Nu börjar det dra ihop sig och varenda poäng kommer betyda mycket i slutet av dagen.

Tippa din allsvenska vinnare här under

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.