Mourinho: ”Jag ber aldrig spelare, men...”

FOTBOLL

José Mourinho skulle aldrig be någon spela för honom.

Men managern ser gärna att Manchester Uniteds fans kämpar för att få se Zlatan Ibrahimovic i klubb en säsong till.

– Jag tycker att United fans ska bege sig till hans hus och stanna där hela natten, om det krävs, säger Mourinho till Uniteds hemsida.

Zlatan Ibrahimovic blev stor hjälte i ligacupfinalen mot Southampton. Med två mål sköt 35-åringen titeln till Manchester United. Det var bara minuter kvar av ordinarie tid när Zlatan nickade in avgörandet.

Det är anfallarens 30:e titel i karriären.

– Jag kom för att vinna och jag vinner. Jag måste fortsätta, för desto mer jag vinner, ju nöjdare blir jag, säger svensken till Sky Sports TV.

Foto: TT

”Ber aldrig en spelare”

Zlatans avtal med United löper ut till sommaren, det är inte klart om anfallaren stannar en säsong till. José Mourinho ser gärna att 35-åringen stannar. Portugisen menar att det kan vara dags för fansen att göra en insats.

– Jag ber aldrig en spelare att skriva på ett kontrakt. Jag ber aldrig en spelare att spela för mig. En dag valde Zlatan att gå till Barcelona från Inter. Jag blev väldigt ledsen, men jag försökte aldrig att stoppa honom, säger Mourinho, och fortsätter:

– Jag tigger och ber inte för att spelare ska stanna. Men jag tycker att United fans ska bege sig till hans hus och stanna där hela natten, om det krävs. Det är jag säker på att de kommer att göra. Vi vill och tror att han stannar med oss en säsong till.

”Han vann matchen åt oss”

Mourinho menar att United inte hade vunnit titeln utan Zlatan.

– Han vann matchen åt oss, han var fantastisk. Paul Pogba höll liknande nivå, men Zlatan var fantastisk i en match där våra motståndare var bättre än oss under långa perioder. De förväntade att få spela förlängning, de förtjänade inte att förlora. Men Zlatan var skillnaden, han vann cupen åt oss, säger portugisen.

KALLE KARLSSONS krönika: ”Zlatan på väg att erövra England”


Se alla höjdpunkter på aftonbladet.se/sportbladet på slutsignal och fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM