Allsvenska klubben backar nio miljoner

Foto: Patric Söderström/TT / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

Marcus Antonsson räddade Kalmar FF:s budget 2016.

2017 budgeterar klubben för ett underskott på 9,2 miljoner kronor.

– En mycket jobbig situation, säger KFF:s styrelseordförande Mattias Rosenlund till Barometern.

2016 budgeterade Kalmar FF för ett underskott på cirka fem miljoner kronor. Men försäljningen av målkungen Marcus Antonsson till Leeds räddade den småländska klubbens budget i fjol.

2017 ser det dock inte ut att bli något roligt ekonomiskt resultat. Kalmar FF budgeterar för ett underskott på 9,2 miljoner kronor.

– En mycket jobbig situation, säger styrelseordförande Mattias Rosenlund.

– Men vi hade ärligt talat hoppats på lite mer, eller omkring en miljon kronor. Oförutsedda räkningar, saker vi inte kunnat påverka, är en del. Vi ökade publiksnittet, ändå minskade intäkterna med nästan 400 000 kronor.

”Många lag rustar”

Den allsvenska klubben har kört många kampanjer för att locka åskådare, men det har kostat pengar och sänkt biljettpriset. KFF hoppas att bättre sportsliga resultat gör att fler åskådare vill komma till Guldfågeln Arena.

– Många lag rustar och vi måste ha ännu högre verkningsgrad för att lyckas, men vi måste försöka. Snålar vi är risken för en sämre tabellplacering allt för stor. Ligger vi tolva-tretton stannar publiken hemma och våra spelare blir mindre attraktiva. Vi slits hela tiden mellan ekonomi och sportsliga resultat, säger Rosenlund.

ARTIKELN HANDLAR OM