”Uppvärmningen” avklarad för Asllani: ”Let the show begin”

TOKYO. Tre av tre möjliga segrar i gruppspelet.

Om man ska tro det svenska landslaget är det dock nu, i kvartsfinal, som OS börjar på allvar.

– Hade jag fått bestämma hade det varit slutspel hela tiden, säger Kosovare Asllani.

Efter tre gruppspelsmatcher så är det på fredags dags för kvartsfinal för de svenska fotbollsdamerna, som ställs mot värdnationen Japan i Saitama.

Vilket också innebär att det nu inte längre finns rum för misstag.

– Det är ingen situation vi är ovana vid. Det är samma sak i klubblaget med Champions League och så, säger Kosovare Asllani och fortsätter:

– Det är det som är det roligaste. Man ska inte ha en andra chans. Hade jag fått bestämma hade det varit slutspel hela tiden. Är ju det som är det roliga. Let the show begin, ungefär.

”Bara en uppvärmning”

Och ja, på många sätt känns fredagen som ett startskott för ett landslag som lyckades göra gruppspelet till en fanfarisk transportsträcka mot en förstaplats och ett stensäkert avancemang.

– Det roliga börjar ju när man gått vidare. Gruppspelet var bara en uppvärmning, det är nu det börjar. Nu kommer de viktiga matcherna där vi ska visa att vi är ett landslag som förhoppningsvis kommer vinna en medalj i år.

Magdalena Eriksson har också ställt in siktet på slutspelet.

– Det är ju allt vi siktar på just nu. Det är målet. Nu har vi tagit oss igenom gruppspelet på ett väldigt starkt sätt. Från och med fredag är det vinna eller försvinna. Medaljerna är målet och har alltid varit det, säger Chelseabacken.

”Instämmer”

För Olivia Schough sgav gruppspelsavslutningen mot Nya Zeeland en efterlängtad start.

Men du håller med ”Kosse” och de andra om att det är nu det börjar på allvar?

– Verkligen, så är det ju,. Vu har njutit under hela gruppspelet. Nu får man landa i att det inte betyder någonting om man inte spelar bra under slutspelet. Jag är jätteglad över prestationen, men jag instämmer att det är nu det börjar. Kan vi fortsätta som vi gjort kan det gå riktigt bra. Men det krävs att vi snäppar upp det ännu mer.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.