Målfarlige Witry om framtiden: ”Hoppas på det”

Aslak Fonn Witry fortsätter att vara ett offensivt hot mot alla allsvenska motståndare.

Frågan är om det finns en målfarligare högerback?

– I världen menar du? svarar han med ett leende.

Den smått unike norrmannen som gjorde sju poäng i fjol är redan uppe i sex poäng i år – fem mål och en assist på tolv fajter.

Men mot BK Häcken bokfördes 25-åringens avslut som självmål från bortalagets Tobias Carlsson.

– Klart jag velat ha målet. Jag har inte sett det igen, men det känns som att skottet gick på mål, så klart jag vill ha det, säger han.

Oavsett – du gör otroligt mycket mål för att vara högerback?

– Det här spelsättet passar mig. Sedan är det en styrka jag har att vara med där uppe, att jag löper mycket fram och tillbaka. Då kommer jag till olika situationer. Det viktiga är att hantera de på bästa, möjliga sätt. Det har jag gjort mer i år än tidigare.

Finns det någon högerback som är målfarligare än Aslak Fonn Witry?

– I världen tänker du?

Tja?

– Ja, det gör det. Du har en högerback i PSG som gör tre-fyra gånger så mycket mål. Och en i Rangers och sedan finns det några gubbar till. Men det är klart att jag har bra statistik. Sedan får vi jobba på att bli ännu bättre.

Men ingen bättre i Norge eller Sverige, väl?

– Nä, där tror jag att jag har ganska bra poängsnitt, så det är kul.

Under sommaren har Aslak Fonn Witry varit ryktenas man. Enligt tidningsuppgifter ska polska storklubben Legia Warzawa vara ute efter att värva honom från Djurgården.

Hur ser du på din framtid? Hur länge kan du vara kvar i Djurgården när du fortsätter levererar så här?

– (skratt) Det är så enkelt som att jag har ett och ett halvt år kvar på kontraktet. Sedan är det klart att jag har sagt att jag vill testa något om det kommer något både Djurgården och jag är nöjda med. Då kan vi diskutera det. Men jag trivs skitbra här och familjen mår jättebra så vi har inte bråttom.

Att både sätta försvarsspelet och göra massa poäng framåt måste ändå locka andra, större klubbar?

– Jag hoppas det. Men för att vara helt ärlig så har jag knappt hört någonting.

Det är tyst?

– Ja, faktiskt.

Du får göra ännu fler mål då?

– Ja, det är bara att köra på, säger Aslak Fonn Witry.

Mot Häcken var högerbacken, utöver självmålet framåt, inblandad i ett självmål bakåt också när han styrde en boll i eget mål.

– Jag vet inte exakt vad som hände. Jag tyckte att jag hade bra koll på löpningen bakom mig (från Leo Bengtsson). Men det blev lite dålig kommunikation med Jacob (Widell Zetterström) och så fick jag en tå på bollen. Oflyt, men sådan är fotbollen, säger Aslak.

Djurgården vann till slut efter att Jacob Une Larsson tryckt in 2–1 i samband med en frispark. Efter 13 omgångar toppar Djurgården nu den allsvenska tabellen en poäng före Malmö FF.

– Malmö har sett starka ut. De är ett bra fotbollslag. Vi vet att de kommer vara med hela vägen. Det är upp till oss själva att ta tillvara på den här positionen och situationen vi har hamnat i. Men det är klart jag vill att Djurgården och vi ska ta hem det till slut, säger Aslak Fonn Witry.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.