Swedberg byttes in igen: ”Ledningen får huvudvärk”

Hammarby besegrade Maribor med 3–1 i första ECL-kvalmötet.

Williot Swedberg blev inbytt för tredje matchen i rad och fixade en straff för hemmalaget.

– Ledningen här får huvudvärk när jag byter Darijan Bojanic mot en kille som är 17 år, men..., säger tränare Milos Milojevic efter matchen.

På hemmaborgen Tele2 kunde Hammarby städa av första kvalmatchen till Europa. Slovenska NK Maribor fick se sig besegrade med 3–1, efter ett hattrick av Astrit Selmani.

För tredje matchen i rad blev talangen Williot Swedberg, 17, inbytt. I hans debut i allsvenskan gjorde han mål. Nu när han debuterade i Europasammanhang fixade han straffen som Selmani satte till 3–1.

– Han gör ett bra inhopp igen. Darijan (Bojanic) var lite upp och ner, så jag började tänka på vad jag hade på bänken: en mittfältare med bra fötter, säger tränare Milos Milojevic efter matchen.

”Jag kanske är galen”

Milojevic gillar vad han ser från Swedberg och var nöjd med hans insats mot Maribor.

– Det är en bra kille som håller fötterna på jorden. Jag hoppas att han kan fortsätta såhär och att kan starta snart. Det hoppas han med, säger han.

Men Milojevic är inte helt säker på att Hammarbys ledning är lika nöjda med att han byter ut erfarna spelare i avgörande matcher.

– Ledningen här får huvudvärk när jag byter Darijan Bojanic mot en kille som är 17 år, säger han skämtsamt och fortsätter:

– Jag kanske är galen, men för mig spelar det ingen roll om han är ung eller gammal. Han är bra. I går kollade jag på Röda Stjärnan och bästa spelaren var 38 år gammal, säger tränaren.

Returmötet i Slovenien spelas den 29 juli.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.