Ronaldo riskerar hårt straff: ’Förbannad’

avMartin Tolén

Cristiano Ronaldo knuffade en domare.

Nu riskerar Real Madrid-stjärnan mellan fyra och tolv matchers avstängning.

– Jag är förbannad, säger Zinedine Zidane.

1 av 3 | Foto: KANAL 9

Cristiano Ronaldo blev inbytt i Real Madrids supercupsfinalmöte med FC Barcelona i går och hamnade direkt i huvudrollen.

Först gjorde 32-åringen 2–1-målet med ett vackert avslut. Därefter firade Ronaldo målet med att ta av sig tröjan vilket resluterade i ett gult kort och bara minuten senare fick portugisen sin andra varning för filmning, enligt domaren Ricardo de Burgos Bengoetxea.

– Först tappar han balansen där och försöker springa vidare, men gesten efteråt förstärker att det är filmning, sa Kanal 9-experten Anders Svensson i direktsändning.

Men Ronaldo-incidenten slutade inte där.

”Knuffade för att visa missnöje”

I samband med att det röda kortet visades upp visade Ronaldo sin ilska genom att knuffa till huvuddomaren i ryggen.

Och efteråt bekräftades det att de Burgos Bengoetxea nämnt Ronaldo i sin domarrapport.

”Efter det röda kortet visades knuffade den berörda spelaren (Ronaldo) mig lätt i ryggen för att visa sitt missnöje”, skiver Ricardo de Burgos Bengoetxea i rapporten.

Och Ronaldo riskerar ett stenhårt straff.

Foto: Alex Caparros / Getty Images Europe

Enligt Goal, som hänvisar till spanska uppgifter, är det minsta straffet för våld mot domare fyra matcher. Skulle knuffen däremot beskrivas som grovt kan det växa upp mot tolv matchers avstängning.

”En spelare som tar tag i, knuffar eller ruskar om en domare ganska våldsamt rekommenderar vi stängs av mellan fyra och tolv matcher”, står att läsa i spanska fotbollsförbundets regelverk.

Real Madrid: Tänker överklaga

Om Ronaldo skulle stängas av i fyra matcher kommer han – förutom returmötet med Barcelona på onsdag – att missa de inledande matcherna i La Liga mot Deportivo, Valencia, Levante och Real Sociedad.

Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane säger dock att klubben tänker överklaga utvisningen.

– Vi gjorde en fantastisk match, men jag är förbannad över Ronaldos utvisning. Möjligvis att det inte är straff, men det röda kortet är för hårt. Vi kan inte ändra på det, men vi ska göra ett försök (att överklaga) för att få honom spelklar på onsdag, säger Zidane.

ARTIKELN HANDLAR OM