Emil Forsberg

”Jag kommer aldrig acceptera sån arrogans”

Forsberg ser ut att stanna: ”Får leva med att de förstör hans drömmar”

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Storklubbar jagar Emil Forsberg - men RB Leipzig vägrar att sälja honom.

I tysk press har klubbens vd Oliver Mintzlaff gjort klart att de inte vill diskutera bud eller kontraktssituationen med agenten Hasan Cetinkaya.

– Om hans agent har glömt hur långt kontrakt Emil har med oss så kan vi alltid skicka en kopia, säger Mintzlaff.

– Jag kommer aldrig att acceptera att någon går ut arrogant på det viset. De får leva med att de förstör Emils drömmar, säger Cetinkaya till Sportbladet.

Arsenal, Liverpool, Roma och Milan. Det är några av storklubbarna som jagar Emil Forsberg. 25-åringens succé i Bundesliga med assistrekord - 22 passningar och åtta mål – har inte gått obemärkt förbi.

Vid senaste landslagsamlingen fick Forsberg, som varit med och fört RB Leipzig till Bundesliga och Champions League en hel del frågor om framtiden. I tysk press har det också varit mycket skriverier.

Skickade en syrlig passning

I går uttalade sig RB Leipzigs vd Oliver Mintzlaff om Emil Forsberg i tyska Bild. Där stängde han dörren för försäljningar av Forsberg och Naby Keita.

– Självklart har spelarna väckt intresse med tanke på deras insatser den gångna säsongen. Men vi bryr oss inte om det, säger Mintzlaff.

Enligt den tyska tidningen har Cetinkaya velat ha möte med RB Leipzig. De uppgifterna bemötte vd:n med en syrlig passning.

– Vi kan alltid prata. Men inte om kontrakt eller förändringar. Om han har glömt hur långt kontrakt Emil har med oss så kan vi alltid skicka en kopia, säger Mintzlaff.

”De förstör hans drömmar”

Ett uttalande som Forsberg agent Hasan Cetinkaya inte uppskattar.

– Jag och Emil har alltid accepterat klubben och avtalen med dem. När Emil kom dit var ambitionen att ta laget till Bundesliga och Champions League. Han har varit med hela vägen och slagit rekord i deras tröja. Både jag och Emil har pratat med klubben om hans ambitioner, hans framtid och drömmar. De har inte köpt honom för 15 miljoner euro, det köpte honom för 3,5 miljoner euro. Han skrev nytt kontrakt och har betalt tio gånger tillbaka. Jag kommer aldrig acceptera att någon, som jag aldrig har träffat, går ut arrogant på det här viset, säger Cetinkaya.

– De får leva med att de förstör hans drömmar.

”Han har gett allt”

Vill han lämna?

– Av respekt för våra samtal vill jag inte gå in på det. Jag och Emil har pratat med klubben om vilka drömmar Emil har. Det är det enda jag kan säga.

Tycker du att han förtjänar att få chansen att gå vidare i karriären?

– Det minsta de kan göra för Emil är att lyssna på honom. Förstå hur han tänker. Han har gett allt för att ta den här klubben till toppen.

– Men så här är det, livet går vidare. Det finns intresse från några av världens största klubbar, men jag har meddelat dem att det inte blir något.

Betyder det att han stannar i RB Leipzig?

– Eftersom Emil har fyra år kvar på kontraktet så räknar vi med att han stannar.

ANNONS

Kör vi över Norge? Sett över de åtta senaste mötena har Tre Kronor 39-10 i målskillnad. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

LÄS VIDARE

Forsberg: ”Ni ska få se vad jag jobbat på”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Emil Forsberg

RB Leipzig

Bundesliga