Rakip frälste Malmö med drömmål

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Malmö såg ut att få problem med att få hål på Sundsvall på bortaplan.

Då klev inhoppande Erdal Rakip fram.

Med dryga tio minuter kvar drog han till med en projektil utanför straffområdet, som innebar 1–0-seger för MFF.

GIF Sundsvall såg länge ut att få med sig poäng mot serieledande Malmö FF. Under en jämn första halvlek kom MFF-backen Franz Brorsson närmst, med sin nick i ribban.

Efter första halvlek var det alltså mållöst, och inte mycket som skiljde lagen åt.

Under andra halvlek fortsatte matchen att se ut som ett typiskt 0–0-möte. Men med dryga timmen spelad fick Erdal Rakip komma in, istället för Pawel Cibicki.

”En riktig fullträff”

Han tackade för förtroendet med att bomba in matchens enda mål, i den 78:e minuten. Skottet utanför straffområdet fick en lurig skruv, och ställde Sundsvalls målvakt Tommy Naurin totalt.

– Det var en riktig fullträff jag fick, målvakten kunde inte göra något på den. Jag vände upp med ett bra tillslag, så jag kunde skjuta direkt. Jag trodde först att den skulle gå över, men den fick en fin båge och dök in, säger Rakip till Sydsvenskan.

Comeback för Dahlin i Malmömålet

För Malmö FF var det nygammalt i kassen under lördagskvällen. I juni värvades Johan Dahlin tillbaka till klubben han lämnade 2013, och han gick i dag in i elvan, sedan Johan Wiland lämnat för Hammarby.

Och 30-åringen fick alltså kröna sin comeback med att hålla nollan, även om han inte testades nämnvärt.

Nionde uddamålssegern

Vinsten mot Sundsvall var MFF’s nionde uddamålsseger under årets allsvenska.

– Det är sköna vinster tycker jag. Det är fortfarande tre poäng och det bevisar att vi jobbar hårt till sista minuten och inte ger upp. Då kommer resultaten till slut, säger Rakip.

Vinsten innebär att Malmö drar i från ytterligare i den allsvenska tabellen. De har nu tio poäng ner till tvåan Sirius. Dock har trean AIK två matcher färre spelade.

ARTIKELN HANDLAR OM