Se upp, Sverige – Frankrike i storform

FOTBOLL

Se upp, Sverige!

Inför VM-kvalets gruppfinal genrepade Frankrike mot Paraguay, som har liknande världsrankning som oss.

Det slutade med utskåpning – och hattrick av Olivier Giroud.

Sverige ligger tvåa i sin kvalgrupp till VM 2018, tre poäng bakom Frankrike. Nästa fredag möts lagen på Friends arena.

En vecka före stormatchen träningsspelade fransmännen mot en nation som är rankad ungefär lika högt som Sverige (34:a i världen). Och Paraguay (36:a) hade inte skuggan av en chans.

Griezmann fick öppet mål

På 13 minuter skickade Olivier Giroud in 1–0 och 2–0. I början av andra fullbordade han sitt oäkta hattrick genom att glidande styra in Lucas Dignes inpel.

Foto: AFP Sport

Paraguay har underpresterat i det sydamerikanska VM-kvalet och ligger med fyra matcher kvar åtta av tio lag. Mot slutet mot Frankrike uppträdde försvaret närmast genant när de lät Moussa Sisoko och Antoine Griezmann stöta in var sitt mål i tom bur.

Matchen slutade 5–0 till Frankrike.

”Ute på planen det avgörs”

I november vann Frankrike hemmamötet med Sverige med 2–1. Den gången gjorde Emil Forsberg det svenska ledningsmålet. Nu tror Janne Andersson att det krävs ”en rejäl individträff” för att rubba världssexan, men att det är fullt möjligt.

– Fotboll är ju en fantastisk rolig sport. Elva mot elva på planen och det är ute på planen och inte på rankingen som det ska avgöras, sa den svenska förbundskaptenen när han presenterade truppen tidigare i veckan.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se