Larsson om framtiden och spel i allsvenskan

32-åringen: Alla dörrar är öppna

Foto: Magnus Sandberg
FOTBOLL

Sebastian Larsson kan komma hem till allsvenskan – men i så fall bara i avsaknad av bättre alternativ.

Det är beskedet 32-åringen lämnar efter att kontraktet med degraderade Sunderland löpt ut.

– Förhoppningsvis har jag fler alternativ efter landskamperna, säger Larsson.

Sebastian Larsson kommer från en mardrömssäsong i Premier League där svenskens klubb Sunderland slutade sist i tabellen. Nu har 32-åringens kontrakt löpt ut och var karriären fortsätter efter den pågående landslagsamlingen är osäkert.

”Kommer ha en del att fundera på”

– Jag kommer ha en del annat att fundera på men om jag ska vara helt ärligt så har jag inget svar på vad som kommer att hända ännu utan tanken är att fokusera här och sedan ta det snacket efter matcherna vi har. Men jag känner mig lugn inför den situationen. Jag har varit med tillräckligt länge för att inte stressa upp mig i onödan. Vi får se.

Vad vill du?

– Det enda jag kan säga är att jag är otroligt sugen på att köra vidare och satsa. Jag är inte på något sätt ute efter att trappa ner. Men så mycket mer än så vet jag inte i dagsläget utan vi får se vad det finns för alternativ senare i sommar och så väljer vi det bästa.

Ambitionen högre än allsvenskan

Larsson säger att han inte bestämt sig för någonting utan håller alla dörrar öppna. På frågan om allsvenskt spel är aktuellt är 32-åringen dock tydlig med att ambitionen är högre än så.

– Det jag kan säga är att jag känner mig väldigt, väldigt motiverad att köra vidare och då är det sjävklart på den absolut högsta nivå jag har möjlighet att göra det på. Det vet jag inte exakt vilka de alternativen är i dag. Men av de alternativ jag har kommer jag göra det som fotbollsmässigt är det absolut bästa.

– Jag har bara pratat med min agent lite grand och kommit överens om att vi tar det efter landskamperna. Det har ramlat in några erbjudanden men förhoppningsvis finns det fler efter landskamperna.

FAKTA

VM-KVALMATCHEN

Motstånd:
Frankrike, VM-kval på Friends Arena på fredag 20.45.

Det gjorde landslaget idag:
Efter uppvärmning och fysiologen Paul Balsoms viktiga maxlöpningar slipade Sverige sitt anfallspel. Taktiskt spel över hela plan. Uppspelsfas och alternativ för att komma till avslut mot Frankrike. Efter träningen autografskrivning till de fans som hittat till den öppna arenan.

Spelare som såg extra het ut:
Emil Forsberg var het och fick beröm av Janne Andersson. ”Ludde” Augustinsson slog bra passningar, Christoffer Nyman drog ner applåder med sitt mål. I övrigt? Filip Helanders löpsteg var stabilt.

Citatet:
”Det är löjligt men jag är samma gamla Emil som jag alltid har varit. Nu har jag på mig en annan jacka och då blir jag tydligen en superstar. Det är lite roligt.” 
- Mittfältaren Emil Forsberg om sin omtalade modejacka.

Det händer i morgon:
Stängd träning klockan 11.00 på Friends Arena. Mixad zon med spelarintervjuer efter det.

Sportbladet tippar startelvan:
Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Jimmy Durmaz, Jakob Johansson, Albin Ekdal, Emil Forsberg - Ola Toivonen, Marcus Berg.