Larsson om framtiden och spel i allsvenskan

32-åringen: Alla dörrar är öppna

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Magnus Sandberg

FOTBOLL

Sebastian Larsson kan komma hem till allsvenskan – men i så fall bara i avsaknad av bättre alternativ.

Det är beskedet 32-åringen lämnar efter att kontraktet med degraderade Sunderland löpt ut.

– Förhoppningsvis har jag fler alternativ efter landskamperna, säger Larsson.

Sebastian Larsson kommer från en mardrömssäsong i Premier League där svenskens klubb Sunderland slutade sist i tabellen. Nu har 32-åringens kontrakt löpt ut och var karriären fortsätter efter den pågående landslagsamlingen är osäkert.

”Kommer ha en del att fundera på”

– Jag kommer ha en del annat att fundera på men om jag ska vara helt ärligt så har jag inget svar på vad som kommer att hända ännu utan tanken är att fokusera här och sedan ta det snacket efter matcherna vi har. Men jag känner mig lugn inför den situationen. Jag har varit med tillräckligt länge för att inte stressa upp mig i onödan. Vi får se.

Vad vill du?

– Det enda jag kan säga är att jag är otroligt sugen på att köra vidare och satsa. Jag är inte på något sätt ute efter att trappa ner. Men så mycket mer än så vet jag inte i dagsläget utan vi får se vad det finns för alternativ senare i sommar och så väljer vi det bästa.

Ambitionen högre än allsvenskan

Larsson säger att han inte bestämt sig för någonting utan håller alla dörrar öppna. På frågan om allsvenskt spel är aktuellt är 32-åringen dock tydlig med att ambitionen är högre än så.

– Det jag kan säga är att jag känner mig väldigt, väldigt motiverad att köra vidare och då är det sjävklart på den absolut högsta nivå jag har möjlighet att göra det på. Det vet jag inte exakt vilka de alternativen är i dag. Men av de alternativ jag har kommer jag göra det som fotbollsmässigt är det absolut bästa.

– Jag har bara pratat med min agent lite grand och kommit överens om att vi tar det efter landskamperna. Det har ramlat in några erbjudanden men förhoppningsvis finns det fler efter landskamperna.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.