Armenteros får inte chansen i VM-kvalet

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Samuel Armenteros har gjort stor succé i Holland. 

Men han får inte chansen i VM-kvalmötet med Frankrike. 

– Det är en konkurrenssituation helt enkelt, säger förbundskapten Janne Andersson.

Foto: TT, BILDBYRÅN
Janne Andersson ger inte Heracles-proffset Samuel Armenteros chansen.

Sverige ligger tvåa i VM-kvalgruppen och möter ettan Frankrike på Friends Arena 9 juni. Nu har förbundskapten Janne Andersson tagit ut truppen till stormötet. 

– Vi har blivit starka tillsammans, så det är med självförtroende vi kommer till den här samlingen. Vi ska ha stor respekt för motståndet, det har vi alltid. Det finns bra förutsättningar för en intressant andra del, säger Janne Andersson.

”Väldigt, väldigt nära”

I truppen är John Guidetti och Martin Olsson tillbaka efter skada. Samuel Armenteros, som har gjort 19 mål i holländska Heracles, fick dock inte plats i truppen. 

– Han har gjort en jättebra säsong i Holland. Det är en konkurrenssituation helt enkelt. Det är många saker jag väger in, säger Andersson och fortsätter: 

– Han är väldigt, väldigt nära. Jag har pratat med honom innan och peppad honom för jag tycker att han har gjort det väldigt bra.

Sverige möter även Norge i en vänskapsmatch 13 juni och Andersson öppnar för att det kan bli förändringar då.

– Den matchen är en sådan match där det är ett läge där man kan göra något. Vi har inte tagit några sådana beslut, utan är helt fokuserad på Frankrike, säger Andersson.