David de Gea sågas efter jättetavlan

Publicerad 2023-01-06

Marcus Rashford frälste Manchester United i FA-cupmötet med Everton.

Dessförinnan stod målvakten David de Gea för en jättetavla.

– Det ser ut som att han har druckit, säger Roy Keane.

Följ ämnen

Manchester United har ryckt upp sig rejält på senare tid och radat upp segrar i ligaspelet, men i fredagens FA-cupmöte med Everton ställde målvakten David de Gea till det.

I den 14:e minuten, vid ställningen 1–0 sedan brassen Antony gett United ledningen, stod spanjoren för en dundertavla.

Neal Maupay sköt från snäv vinkel och bollen gick mellan benen på de Gea, varpå Conor Coady enkelt kunde stöta in 1–1 i öppet mål.

”Har ingen koll”

Efteråt var klubbikonen Roy Keane inte nådig i sin kritik.

– Det ser ut som att han har tagit några drinkar. Det är som om målvakten blivit utvisad och en utespelare gått in i mål. Han har ingen koll på vad han gör, säger Keane i engelsk tv.

Vann ändå

I den 52:a minuten återtog United ledningen efter ett självmål av just Conor Coady. Och på tilläggstid ordnade inbytte Alejandro Garnacho en straff som Marcus Rashford tog hand om fram till 3–1.

Rashford har nu gjort mål i fem raka matcher.

– Min målform har nog aldrig varit bättre. Det känns bra, jag kommer till lägen hela tiden och om mina lagkamrater fortsätter att ge mig chanser så känns det som att jag bara kommer fortsätta göra mål, säger han till ITV.

3–1 blev också slutresultatet och Manchester United är därmed vidare till nästa omgång.

– Målsättningen är att vinna hela cupen. Vi vill ta oss till finaler, spela de allra största matcherna och vinna titlar. Förhoppningsvis är det här säsongen då vi börjar göra det, säger Rashford.