E-Type vill fira med landslaget: ”Skitroligt”

Bennisons svar: ”Vet inte vad det är”

Uppdaterad 2023-08-15 | Publicerad 2023-08-13

Det svenska landslaget har tagit sig till semifinal i VM.

I omklädningsrummet efter matcherna firar de med låten ’True Believer’ av E-Type.

– Det är väldigt roligt och otroligt kul, säger artisten själv.

Följ ämnen

Sverige-Spanien i fotbolls-VM: Häng med i semifinalen här


Sverige har gått obesegrade genom pågående VM i Australien och Nya Zeeland.

I sociala medier har landslaget delat videos från firandet i omklädningsrummet efter matcherna, där spelarna spelar musik och sjunger allsång.

En av låtarna som återkommer mest frekvent är E-Types ’True Believer’ från 2007.

Något som inte passerat obemärkt för artisten själv.

– Det är svårt att undgå det. Jag har fått så mycket meddelanden med länken till de här bilderna och filmerna där de dansar och festar till låten. Jag har nog inte fått så mycket sms sen jag gjorde

SchlagerfestivalenE-Type deltog i Melodifestivalen 2004 med låten 'Paradise'. för tio år sedan.

– Det är jättekul just att de har plockat upp låten själva, det är ju ingen officiell låt. Jag har ju gjort officiella idrottslåtar tidigare, men det här har de hittat på själva. Det är jätteroligt tycker jag, säger E-Type, vars riktiga namn är Martin Erikson.

Martin Erikson, mer känd som E-Type.

”Blev varm och rörd”

Hur reagerade du när du först såg det?

– Först kunde jag inte riktigt tro det. Jag tänkte ”det låter som min låt faktiskt”, och sen bara ”det är min låt!”. Man tänker att det är några år sedan den kom, och de är så unga. Jag blev alldeles varm och alldeles rörd.

– Jag kommer ihåg att jag stannade upp och var tvungen att se klippet fyra gånger innan jag kunde sjunka in att det var så. Det är skitroligt helt enkelt. Konstnären i mig, han som sitter och gör musiken, blir lycklig av att låten får liv igen. Och att den tydligen ger energi fortfarande i den grad den gör.

När landslagets Hanna Bennison fick frågan vad hon har för relation till E-Type blev svaret att hon ”inte vet vad det är faktiskt”.

Helt förståligt, tycker E-Type.

– Jag tyckte nästan synd om henne, att man ställer någon mot väggen. Jag kan sjunga med varenda låt i min Spotify-spellista, men jag kan inte vad det är för artister. Så jag har full förståelse för det, det gör ingenting.

Något som Bennison förmodligen inte vill läsa. 20-åringen hoppades att E-type inte skulle ha uppmärksammat det och visst har hon fått reaktioner på att hon inte visste vem artisten var.

– Ja, typ mina föräldrar och sådär.

Hanna Bennison.

Vill komma på firandet

Vid VM-medalj planerar landslaget att spelarna ska tas emot och firas i Kungsträdgården i Stockholm vid hemkomst.

E-Type hade gärna närvarat.

– Får vi en inbjudan så är det klart att vi kommer, det är skitroligt. Nu ska de bara behålla kraften och inte störas av någonting. Sen väljer de helt själva hur de vill fira, jag är lika glad ändå. Men om någon hör av sig så är det klart som fasen att man kommer och spelar en låt eller gör något.

– Men solen ska skina på dem och bara dem, så att det inte blir något knasigt, och jag kommer inte ligga på. Vi ska fira landslaget när de kommer hem, så får man se om vi firar tillsammans på samma ställe eller om vi firar på olika ställen.

Han tillägger att han är tacksam för det landslaget åstadkommit så här långt.

– Det är roligt i de här tiderna så kommer landslaget och sprider sådan enorm glädje, hela landet lyser upp och gläds åt det här. Man ser idrottens storhet när det går så här bra för dem, då sluter man upp i hus och stugor och slott. Just nu när det är lite dystert i allmänhet, både väder, politik, krig och grejer, det känns som att vi har ett behov av det. Det känns fantastiskt att vi får glädjas över det.


Sverige-Spanien spelas tisdag 10.00 – läs allt om matchen här