Gustavsson frälste Elfsborg: ”Skönt”

Foto: Mikael Fritzon/TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

Fem ligamatcher utan seger.

Då bröt Elfsborg sviten hemma mot Halmstad.

– Jäkligt skönt, men självklart ska vi ligga högre upp än vad vi gör, säger matchhjälten Daniel Gustavsson, 26, i C More.

Elfsborg har gått tungt i allsvenskan. Inför hemmamötet med Halmstad hade Borås-laget inte vunnit sedan den 17 juli och parkerade med det på en blygsam tiondeplats.

Då gav Daniel Gustavsson, 26, nytt hopp.

I den 62:a minuten, efter slarv av bortaförsvaret, lyckades mittfältaren trockla in 1–0 och skjuta Elfsborg till en åttondeplats.

”Öppet mål”

– Jäkligt skönt. Jag såg att han (Isak Pettersson, HBK-målvakten) kom ut snabbt och försökte bara komma runt på sidan och lägga in den i öppet mål, säger Gustavsson i C More.

Innan dess hade det varit en sömnig första halvlek på Borås Arena, där domaren Jonas Eriksson var en av få som gjorde bra ifrån sig, spelare inräknat.

Men Elfsborg hade målchanserna och när hemmalaget växlade upp något i andra kom också utdelningen.

– Ingen jättematch, men vi vann i alla fall. Vi hade lägen och ska göra fler mål, framför allt i första. Men vi blev lite skraja, säger Daniel Gustavsson, vars Elfsborg nu har sex poäng upp till topp tre.

– Så klart ska vi ligga högre upp. Vi har varit väldigt missnöjda med det vi har gjort hittills och hoppas att vi kan avsluta väldigt bra nu. Vi får se hur långt det räcker.

ARTIKELN HANDLAR OM