Kom, störde Ajax och försvann snabbt igen

United på plats utan Zlatan

En halvtimme försenade kom Manchester United till Friends Arena.

Väl där störde de Ajax presskonferens, vandrade på gräset i fyra minuter och försvann igen.

Allt dessutom utan Zlatan Ibrahimovic.

Efter terrordådet i Manchester på måndagskvällen bad Manchester United Uefa om att få slippa ha den annars obligatoriska presskonferensen inför finalen av Europa League på Friends Arena. Det beviljades.

Istället annonserade den engelska klubben att spelarna skulle komma till arenan klockan 18:30 på tisdagen för att undersöka planen och låta spelarna bekanta sig med omgivningen. Men när tiden var inne saknades fortfarande United.

Ingen Zlatan

Resultatet blev att en stor den av den samlade pressen på plats tvingades avstå Ajax presskonferens, som tog sin början 18:45, för att invänta de engelska spelarna. Samtidigt som den holländska klubbens tränare Peter Bosz svarade på frågor klev Manchester Uniteds trupp, en halvtimme sena, sedan till sist ut på Friends gräs.

Marcos Rojo kom ut på kryckor men skadade lagkamraten Zlatan Ibrahimovic, som ska vara i Stockholm tillsammans med truppen, syntes inte till.

Tränaren José Mourinho ledde dem ut men försvann redan efter tre minuter. Spelarna dröjde ytterligare en minut innan även de lämnade.

Nu åker laget till spelarhotellet för att fortsätta förbereda sig för morgondagens final.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.