Europa League 2016/2017

”Guidetti spelade som en liten barnunge”

Guidetti sågas och hånas efter EL-uttåget

avMartin Tolén

Foto: TT

John Guidetti missade öppet mål.

Nu sågas – och hånas – svensken brutalt.

”United får tacka Guidetti för hans pinsamma avslut”, skriver ESPN:s Alex Shaw.

RÖSTA: Vilka håller du på i EL-finalen?

Torsdagskvällen blev tung för svenske landslagsanfallaren John Guidetti, 25.

Celta Vigo-anfallaren missade den stora chansen – ett öppet mål på tilläggstid – att skjuta Celta Vigo till Europa League-final och Manchester United ut ur turneringen.

– Hur nära målet måste han komma? Efteråt ser man på Guidettis reaktion vad han tyckte. Det var förfärligt, sa EIR Sports fotbollsexpert Chris Sutton efteråt.

I ITV sågade United-legendaren Roy Keane också Guidetti.

– Ska man vara ärlig har han aldrig sett farlig ut i hela sina karriär. Det är bara att titta på killen.

Betyget: Sämst på planen

Och betygen efter insatsen är inte särskilt smickrande.

La Voz de Galicia håller Guidetti som den allra sämsta Celtaspelaren i går tillsammans med Iago Aspas och Facundo Roncaglia.

”Två jättechanser och han missade båda. Det var inte hans match. Han fastnade för mycket centralt, men saknade även passningarna”, motiverar tidningen sin femma i betyg.

”Lågvattenmärke för Guidetti. Pinsam när han kastade sig i gräset när Bailly och Roncaglia blev utvisade. Och hade den sista chansen att skicka sitt lag till Stockholm men missade och svek”, fortsätter The Sun.

Även ESPN:s Alex Shaw går hårt åt Guidetti.

”Skrämmande insats från Manchester United – typsik hemmainsats. De får tacka Guidetti för hans pinsamma avslut. Ajax skulle mörda dem om de spelar så (i finalen)”, skriver han på Twitter.

Fick sin Wikipedia-sida ändrad

Ännu hårdare går fotbollsfansen åt svensken. Flera av dem menar att Guidetti spelade över när Eric Bailly blev utvisad för att ha träffat svensken med en hand i ansiktet.

Och under gårdagskvällen fick svensken sin Wikipedia-sida ändrad.

”Han spelade som en liten barnunge i returmötet med Manchester United i Europa League 2016/2017”, stod det i en första version som sedan ändrades till:

Foto: Skärmdump Wikipedia

”Han sumpade det totalt i Europa League-semin efter att ha utgett sig för att vara självsäkrare än han faktiskt var innan matchen”, enligt Daily Mirror.

Finalen i Europa Leauge (Man U-Ajax) spelas 24 maj på Friends Arena i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM