Piqués tweets upprör inför El Clásico

Ramos: ”Inte förvånad”

Gerard Pique skrev bara tre punkter på sin twitter just efter att Ronaldo kvitterat i misstänkt offside-läge i CL i veckan.

avJohan Flinck

FOTBOLL

Utbuad i landslaget och hatad i Madrid.

Då piskar Barcelonas Gerard Piqué upp känslorna än mer inför El Clásico med en kryptisk tweet.

– Inget nytt. Jag är inte förvånad, säger landslagskollegan Sergio Ramos i Real Madrid.

När Barcelona kommer till Santiago Bernabeu för kvällens El Clásico är man i princip tvingade att vinna.

Annars är katalanerna sex poäng bakom Real Madrid med en match mer spelad och kan i praktiken glömma ligatiteln – blott fyra dagar efter att man åkte ur Champions League.

El Clásico blir inte mycket hetare än så här.

Men som om inte de här förutsättningarna räckte har Barça-stjärnan Gerard Piqué än en gång piskat upp känslorna inför rivalmötet.

Mittbacken buas sedan hösten 2015 regelbundet ut av de egna landslagsfansen när Spanien spelar på hemmaplan.

Pikade Ronaldo

Förklaringen hittar vi dels i hans starka band till Katalonien och att han vid upprepade tillfällen bedyrat sin kärlek till regionen, vilket många landslagsfans har svårt att acceptera, dels efter att han sommaren 2015 under firandet av Champions League-guldet offentligt pikat Cristiano Ronaldo.

– Jag vill tacka lag vårt tränarteam, vårt medicinska team, fansen… och Kevin Roldan, sa Piqué och refererade till att Ronaldo – samma kväll som Real Madrid förlorat derbyt mot Atlético med 0-4 – firat sin födelsedag på en nattklubb ihop med artisten.

Det är heller ingen hemlighet att det funnits en djup spricka i landslaget mellan de båda mittbackarna Piqué och Sergio Ramos, kapten i Real Madrid.

Slutar efter VM

I oktober i fjol avslöjade Piqué att han slutar i landslaget efter VM 2018, trött på att bli utbuad och få sina känslor för det spanska landslaget ifrågasatt.

– Jag hoppas bli lämnad i fred, sa han då.

Det kommer han inte att bli i kväll på Santigao Bernabeu. Men det har 30-åringen delvis själv bäddat för. Han kan nämligen inte låta bli att reta upp Real Madrid och dess supportrar via Twitter, där han har 14,3 miljoner följare, även om det inte behövs mycket längre.

Strax efter att Ronaldo, i väldigt misstänkt offsideläge, kvitterade till 2-2 mot Bayern München i tisdags lade Pique ut en tweet med bara tre punkter: ”...”.

Inlägget har retweetats över 138 000 gånger och fått nästan lika många gilla-markeringar.

Ramos replikerade

Ramos fick förstås genast ge sin syn på tweeten.

– Inget nytt. Jag är inte förvånad. Han borde gå tillbaka till PSG-matchen och se om han tycker likadant om de domarna, svarade Reals kapten.

I torsdags twittrade Pique igen. Denna gång apropå att Barça-fansen stöttat sitt lag trots uttåget ur Champions League medan Real Madrids supportrar visat frustration mot sitt eget lag trots att man slog ut Bayern.

– Lyssna på hur Camp Nou applåderar sitt lag trots att vi åkte ur. De (Real Madrid, red:s anmärkning) visslade som vanligt trots att de gått vidare...

Gissa vem som blir utvisslad i kväll när vårens El Clásico gör avspark?

ARTIKELN HANDLAR OM