Ronaldos svar efter våldtäktsanklagelserna

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo ska ha köpt en kvinnas tystnad för 2,67 miljoner kronor efter att ha stått anklagad för våldtäkt, enligt uppgifter till Der Spiegel.

Nu slår superstjärnan tillbaka genom sin agentfirma Gestifute.

”Det här är inte journalistik, det är fiktion”, skriver man i ett uttalande till AS – och hotar med stämning.

Det var igår som tyska Der Spiegel, med hänvisning till dokument från sajten Football Leaks, gick ut med uppgifter att superstjärnan Cristiano Ronaldo, 2009, ska ha tystat ner en våldtäkt i Las Vegas genom att betala den utsatta kvinnan 2,67 miljoner kronor.  

Nu har Ronaldo, genom sin agent Jorge Mendes och hans firma Gestifute, svarat på de allvarliga anklagelserna. 

”Tidningen Der Spiegel publicerade i dag (igår) en längre nyhet om en påstådd våldtäkt som, enligt deras uppgifter, ska ha begåtts av Cristiano Ronaldo 2009, för åtta år sedan. Det här är inte journalistik, det är fiktion”, skriver man i ett uttalande och fortsätter: 

Kan inte passera ostraffat

”Det påstådda offret vägrar att identifieras och bekräfta historien och allt bygger på dokument där parterna identifieras med initialer samt e-postkorrespondens mellan advokater som inte har någon relation till Cristiano Ronaldo och med en äkthet som inte går att styrka”. 

Nu hotar agentfirman med en stämning mot den ansedda tyska tidningen. 

”Nyheten är påhittad och Cristiano Ronaldo kommer att arbeta mot den med alla tillgängliga medel. Påståendet om våldtäkt är motbjudande och skamligt och det är en anklagelse som inte kan passera ostraffat”.

ARTIKELN HANDLAR OM