Oscar Linnér rasar: ”Domarna har något emot mig”

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Tredje gula kortet för maskning.

Nu missar Oscar Linnér stormatchen mot IFK Göteborg.

Då rasar hela AIK – som vill överklaga avstängningen.

– Det verkar som att domarna har något emot mig, säger målvakten.

Foto: BILDBYRÅN

Tre poäng, hållen nolla, ett ljuvligt frisparksmål av Stefan Ishizaki och 1–0 hemma mot Örebro. Ändå var det bistra miner i AIK-lägret efter matchen. Publiken buade, tränare Rikard Norling suckade och sportchefen Björn Wesström var förbannad.

Skälet?

Oscar Linnér, 21, fick sitt tredje gula kort den här säsongen för maskning/osportsligt uppträdande. Därmed är han också avstängd i stormatchen mot IFK Göteborg nästa vecka.

Spelarna blev vansinniga

Det var i den andra halvleken som domaren Kaspar Sjöberg halade upp en varning sedan Linnér placerat ut bollen på fel ställe i straffområdet i samband med en inspark. Beslutet gjorde hemmaspelarna fullständigt vansinniga, Sjöberg omringades och Linnér sprang över halva planen för att ifrågasätta domslutet. I slutändan verkade allt handla om ett missförstånd: målvakten förstod inte vart han skulle lägga bollen och domaren trodde att Linnér medvetet maskade.

– Det är helt horribelt. Jag kan köpa det första gula kortet jag fick på grund av maskning under säsongen. Då tog jag tid på mig. Men de två senaste mot Halmstad och nu mot Örebro... jag fattade inte ens vad han ville att jag skulle göra.

”Verkar som att domarna har något emot mig”

Tränare Rikard Norling misstänker att domarna är lite extra hårda mot unge Linnér, sedan målvakten visat tendenser till maskning tidigare under säsongen.

– Det känns som att de har ögonen på honom, säger han.

En uppfattning som målvakten delar.

– Det verkar som att domarna har något emot mig. Jag får inga förklaringar till de gula korten. Något har domarna emot mig. Men jag har inte gjort något emot Sveriges domarkår, så det är bara... tråkigt. Det här gör mig ledsen.

Fick du någon förklaring av domaren?

– Nej, det kunde han inte stå på sig och komma med. Jag ville ju springa fram till honom och fråga, men om jag hade dragit i honom hade det väl blivit rött.

AIK kommer överklaga

Nu bekräftar AIK att de kommer överklaga det gula kortet och den efterföljande avstängningen.

– Jag vill överklaga. Det känns som en helt vettig grej att göra i det här läget. Jag vill verkligen inte missa matchen mot Blåvitt, och jag är inne i ett bra flow nu med fyra raka hållna nollor. Men fan: om inte avstängningen hävs får jag väl stå i klacken mot Blåvitt...

Sportchefen Björn Wesström har redan börjat jobba med frågan.

– Det ser ju för dåligt ut. Vi har tittat på det igen nu. Det bästa vore om domaren bara satte upp handen i luften och sa: ”det här blev fel, nu stryker vi kortet”. Men vi kommer ta det här vidare nu.

Domaren: Inga kommentarer

Och målet är?

– Målet är att häva avstängningen på Oscar så att han är uttagningsbar mot IFK Göteborg.

Enligt Wesström är standarden på den svenska domarkåren emellanåt för låg.

– Det är en utveckling som är oroande. Särskilt för oss som har spelat i Europa några år nu. Klubbarna i Sverige gör allt för att närma sig Europa, men då behöver även domarna närma sig den nivån. Det gjorde de inte i dag.

Domare Kaspar Sjöberg efter matchen:

– Inga kommentarer.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM