”Fick ett sms – vill inte ha mig kvar”

Costas brutala svar: ”Det är en skam”

Foto: TT
FOTBOLL

Diego Costa är i öppet bråk med tränaren Antonio Conte.

Detta sedan italienaren – via ett sms – förklarat att han inte vill ha kvar Costa i Chelsea.

– Det är en skam, säger anfallsstjärnan.

Diego Costa, 28, var den här säsongen Chelseas främsta målskytt med 20 fullträffar på 35 matcher.

Men det räcker inte för att vinna tränaren Antonio Contes förtroende.

Efter Spaniens träningslandskamp mot Colombia i går (slutade 2–2) avslöjade Costa att han tänker lämna Chelsea – efter ett bråk med Conte.

”Det är skam”

Anledningen: Ett sms från den italienske tränaren med budskapet att Costa inte är önskvärd nästa säsong.

– Jag fick bara ett enkelt litet sms på min mobiltelefon från Conte där han skrev att han inte räknar med mig nästa säsong, säger Costa enligt spanska medier.

Redan i vintras talades det om en flytt för Costa från Chelsea till Kina.

Men det ska inte vara skälet nu.

I stället uppges Conte ha tyckt att Costa tappade formen under våren. Men tillvägagångssättet, med ett simpelt sms, har fått Chelseaanfallaren att reagera.

– Han tycker att jag har varit dålig i år. Men det är en skam, jag skickade vidare sms:et till människor inom klubben för att avgöra, men det är tydligt att tränaren inte räknar med mig och inte vill ha mig där, säger Costa.

Öppnar för Atletico

I stället funderar den spanske landslagsanfallaren på att återvända till Atletico Madrid – klubben han lämnade för Chelsea 2014 – trots den spanska klubbens transferförbud.

– Jag finns på marknaden och letar efter ett lag. Om inte tränaren vill ha dig måste du lämna. Det vore fantastiskt att återvända till Atletico men jag måste tänka igenom det. Det är ett VM 2018 och jag behöver speltid. Att stå utanför spel i fyra-fem månader är tufft, säger Costa.

ARTIKELN HANDLAR OM