Emil Forsberg trivs i S:t Petersburg

Levererade på favoritarenan

S:T PETERSBURG/STOCKHOLM. Emil Forsberg och S:t Petersburg är en mycket bra kombination.

Mot Polen ordnade den svenske stjärnan sitt tredje och fjärde mål på arenan – och gick upp i tillfällig skytteligaledning i EM.

– Jag tror jag måste flytta hit, säger Forsberg som själv döpt om staden till S:t Emilsburg på sociala medier.

Emil Forsberg gjorde det igen. Mål på S:t Petersburg Arena.

När han gav Sverige ledningen efter 81 sekunder var det nämligen inte bara EM-historiens näst snabbaste mål.

Det var dessutom hans tredje mål tre landskamper som utspelats på just denna spelplats.

RB Leipzigmittfältaren avgjorde åttondelsfinalen mot Schweiz i VM 2018. Forsberg följde upp med straffmålet mot Slovakien tidigare i EM, också i S:t Petersburg.

En drömarena, med andra ord.

I den andra halvleken bättrade han dessutom på dessa siffror. När han vackert placerade in 2–0 gjorde han alltså sitt fjärde landslagsmål på arenan.

Med sitt klubblag har han levererat en assist på två matcher i S:t Petersburg.

– Jag tror måste flytta hit. Det var kul att göra två mål och hjälpa laget. Det är kul vara här, det är en fantastisk stad, säger Emil Forsberg.

Vad säger du om att döpa om arenan till Sankt Emilsburg Arena?

– Ja, haha. Det är väl inte så dåligt, tror jag. Jag har haft fantastiska matcher på den här arenan. Det är en go arena. Vi får väl se vad som händer i framtiden...

”Otroligt stolt”

De dubbla målen förde upp honom i tillfällig delad skytteligaledning i EM. Med tre mål har han gjort lika många som Memphis Depay, Romelu Lukaku, Patrik Schick och Georginio Wijnaldum. Cristiano Ronaldos rekordmål mot Frankrike gör dock att han toppar på fem.

– Det är kul att kunna hjälpa till. Vi har inte så många chanser men vi tog vara på de vi hade. Jag hoppas att det fortsätter på samma spår, säger Forsberg.

Även polacken Robert Lewandowskis dubbla strutar för upp honom på tre mål. Men det var alltså Forsberg och Sverige som drog det längta strået.

– Vi hade mycket tryck på oss i dag. Vinner trots det. Det känns konstigt att stå här och säga att vi vinner efter den här matchbilden. Men det känns fantastiskt.

Emil Forsberg gav Sverige ledningen mot Polen.
Emil Forsberg gav Sverige ledningen mot Polen.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.