Allsvenskan i fotboll

”Aldrig cyklat längre än till en fotbollsträning tidigare…”

KFF-supportern cyklar från Kalmar till Örebro

Av: 

Fredrik Andersson

Måns Linge.

Foto: PRIVAT

FOTBOLL

”Klarar vi oss kvar lovar jag att cykla till första bortamatchen”, twittrade KFF-supportern Måns Linge i fjol.

Ett löfte är ett löfte.

I dag spelar Kalmar i Örebro – och Måns kommer få se matchen på plats.

– Han gör en gigantisk insamling för oss, säger klubbchefen Markus Rosenlund.

Kalmar FF var illa ute för andra året i rad i fjol, men till slut säkrade smålänningarna det allsvenska kontraktet efter kvalspel mot Jönköpings Södra.

I samband med den svaga säsongen twittrade KFF-supportern Måns Linge följande i oktober:

”Klarar vi oss kvar lovar jag att cykla till första bortamatchen”.

Lotten föll på Degerfors i det första bortamötet – dit bilvägen är 366 kilometer. Men i veckan flyttades matchen till Örebro, dit bilvägen är 340 kilometer från Kalmar.

26 kilometer kortare alltså.

– Så är det, men det blir några mil till eftersom jag inte cyklar bilvägen, totalt kommer det bli någonstans runt 37 mil, säger Måns Linge när Sportbladet når honom på vägen till Örebro.

– Det är en oerhört tuff sak att göra det här, men jag försöker alltid hålla mina löften, även om det blir jäkligt tufft är det ett äventyr och kanske en rolig grej att se tillbaka på när man väl genomfört det.

”Ingen van cyklist...”

Linge fortsätter:

– När jag skrev tweeten i höstas hade jag nog inte trott att jag skulle behöva verkställa det om jag ska vara helt ärlig. Det såg väldigt mörkt ut då, vi låg sist i allsvenskan och det fanns inte mycket tendenser i spelet som tydde på att man skulle klara av det. Då slängde jag iväg den där tweeten, halvt på skämt, halvt i någon slags uppgivenhet. Men de tog sig samman på ett heroiskt sätt och löste kontraktet till slut.

Linge har en följebil med sig under resan som assisterar med mat, dryck och dylikt – medan de bor på hotell. Men någon van cyklist är KFF-supportern då inte.

– Jag har aldrig cyklat längre än till en fotbollsträning tidigare… så jag är absolut ingen van cyklist, haha. Men jag har cyklat en del, framför allt sista månaderna efter årsskiftet, men det har egentligen bara blivit på spinningcykel inomhus. Jag har inte mycket erfarenhet av att cykla, det kan jag inte säga.

”Gigantisk insamling”

Och väl uppe i Örebro, matchen spelas på söndag, kommer Linge att få se Degerfors–Kalmar FF på plats. Inte som en av de åtta tillåtna supportrarna, utan som en del av KFF:s organisation.

– Måns kommer tillhöra vår organisation på plats, han kommer slutföra det arbete han gjort för ”Kalmar FF med Hjärtat”, det är det han cyklar för, han har samlat in pengar sedan han skrev den här tweeten. Sedan kommer han också skriva, som enda kommunikatör från vår sida på plats, matchrapport och krönika om resan han har gjort – och även resan som laget gjort, för när han skrev det här var vi ju på väg ut ur allsvenskan, vi låg sist, säger smålänningarnas klubbchef Markus Rosenlund.

”Kalmar FF med Hjärtat” jobbar framför allt med två ledord: att alla barn ska få en bra start i livet samt att skapa en ökad trygghet i samhället.

– Han gör en gigantisk insamling för oss och att få den här speglingen – från hans tweet, till den här resan och till att sköta vår kommunikation på plats – känns bara roligt, säger Rosenlund.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

Leifby: De är snyggast och fulast i allsvenskan

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Kalmar FF

Fotboll