Zlatan Ibrahimovic stannar i AC Milan

Förlänger kontraktet till sommaren 2022

Zlatan Ibrahimovic, 39, stannar i AC Milan.

Svensken har förlängt kontraktet till sommaren 2022.

– Det här är mitt hem, säger han.

15 mål på 17 ligamatcher och hyllad för sina ledaregenskaper. Zlatans återkomst i AC Milan har blivit en stor succé – och än är sagan inte över.

Nu meddelar klubben att kontraktet har förlängts.

Det gäller numera till sommaren 2022.

– Jag är väldigt lycklig. Jag har väntat på den här dagen. Det viktigaste är att jag får stanna i ett år till. Jag har alltid sagt att det känns som hemma när jag spelar i AC Milan. Hade jag kunnat hade jag stannat här i resten av mitt liv, säger Zlatan till Milan tv.

Värt 70 miljoner

Enligt La Republica väntas den nya årslönen ligga på 7 miljoner euro (med bonusar inkluderade) vilket motsvarar cirka 70 miljoner kronor. Det är i så fall samma deal som han hade i sitt nuvarande kontrakt

Milan var länge serieledare i Serie A den här säsongen, men har nu blivit ifrånsprunget av stadsrivalen Inter som ser ut att storma mot ”Scudetton”. Zlatan har dock fortsatt stor tro på projektet AC Milan, med tränaren Stefano Pioli vid rodret.

– Han har kommit in med rätt mentalitet. Han ger oss energi varje dag. Han har förvandlat det här laget på sättet han jobbar för att få ut maximalt av alla spelare, säger ”Ibra”

Siktar mot VM

Under den senaste landslagssamlingen var Ibrahimovic tydlig med att han än så länge inte ser slutet på karriären.

– Just i dag nej. Just i dag vill jag fortsätta så länge jag kan och njuta av det jag gör. Jag vill inte vara ångerfull. Jag kör på medan jag kan. Det här tänket kom in i mitt huvud när skadan kom. Jag tror att man ska fortsätta så länge man kan med det man älskar. Såklart jag har andra saker att göra men fotbollen är det jag älskar, står för och vill göra. Alla annat är som en konsekvens för det jag håller på med idag, sa han då – och öppnade för spel i VM 2022.

Zlatan Ibrahimovic fyller 40 den 3 oktober i höst.

Zlatan uppges förlänga sitt kontrakt med Milan.
Zlatan uppges förlänga sitt kontrakt med Milan.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.