Allsvenskan i fotboll

Hammarby överkörda av Varberg

Ett decimerat Hammarby föll med 2–5

Av: 

Gustaf Ränkeskog

FOTBOLL

Hammarby tappar i Europajakten.

Efter en mardrömshalvlek med underläge och rött kort på Mohanad Jeahze föll laget med hela 2–5 mot Varberg.

– Det är katastrof i 47 minuter, säger Hammarbys David Fällman i Dplay.

Nykomlingen Varberg hade inte vunnit på drygt två månader och har närmat sig bottenplaceringarna under den senaste tiden.

Men mot Hammarby kom tre välbehövliga poäng.

Varbergs skyttekung Astrit Selmani fick stå omarkerad och peta in 1–0 redan efter åtta minuters spel.

Fick två gula kort

Efter en halvtimmes spel var han nära att bli noterad för en assist men Junes Barny, som fick läget, gick omkull efter en duell med en varnad Mohanad Jeahze. Domaren pekade mot straffpunkten, Jeahze klarade sig undan ett andra gult kort och Selmani rullade in 2–0.

Men kort därefter var det dock färdigspelat för vänsterbacken, då han fällde ut bommen och stoppade en Varbergsspelare, vilket innebar ett andra gult och rött kort.

Då rasade Hammarbyförsvararen David Fällman i halvtid.

– Det är katastrof i 47 minuter. Vi visste vad vi skulle komma med för hållning, men vi gör tvärtom. Vi har inte gjort mycket rätt, sade Hammarbys David Fällman i Dplay i halvtid.

Hattrick av Selmani

Hammarby fick in en viktig reducering på tilläggstid i första halvlek, och gjorde ett till i andra. Men Varberg var snäppet vassare och gjorde tre ytterligare mål. Det sista inprickat av Astrit Selmani som fullbordade sitt hattrick.

– Vi får ställa om på dem mycket, vinner boll högt upp i dag och det var planen, säger Robin Book som gjorde matchavgörande målet för Varberg.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Varbergs BoIS

Hammarby IF Fotboll