Oroväckande bilder på Hurtig i EM-kvalet

STOCKHOLM/GÖTEBORG. Lina Hurtig blev först en av målskyttarna i överkörningen av Lettland.

Sedan tvingades Juventusspelaren utgå skadad – vilket gör henne till ett frågetecken inför ödesmatchen mot Island på tisdag.

– Lina har varit i väldigt bra form så vi hoppas att hon ska finnas tillgänglig, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Sverige hade som väntat lekstuga med Lettland på Gamla Ullevi i EM-kvalet där huvudakten istället spelas på tisdag med en gruppfinal mot Island.

En vinst där och en plats i EM 2022 är säkrad. Därför var det tråkiga bilder för Blågult när Juventusstjärnan Lina Hurtig fick lämna planen redan efter en halvtimmes spel.

Då hade hon hunnit med att göra Sveriges allra första mål med en nick redan efter 52 sekunder.

Satte sig i gräset

Den skadedrabbade spelaren satte sig i gräset med problem och fick lindas hårt kring vänster lår.

Status på skadan är ännu oklar och därmed också hennes medverkan på tisdag.

Landslagsläkaren Houman Ebrahimi berättar att en undersökning väntar.

– Lina fick en känning i en situation i första halvlek. Vi valde att plocka ut henne då vi vi har en viktig match framför oss. Just nu har vi ingen tydlig diagnos, men hon mår relativt bra, säger Ebrahimi.

I matchen mot Lettland saknade Sverige flera stjärnor; en småskadad Kosovare Asllani och Stina Blackstenius medan Linda Sembrant aldrig lämnade bänken. Ändå vann Sverige vann matchen mot Lettland med hela 7–0.

Väntar avgörande match

Gruppfinalen mot Island blir som väntat helt avgörande i kampen om gruppsegern och direktplatsen till EM 2022. Men även de bästa grupptvåorna har en chans att kvalificera sig till mästerskapet.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson hoppas att nyckelspelaren Lina Hurtig kan vara med då och är inte allt för orolig än.

– Jag vet inte, jag blir inte så orolig så länge jag inte vet någonting. Jag försöker hitta lösningar på det men Lina har varit i väldigt bra form så vi hoppas att hon ska finnas tillgänglig. Annars får jag hitta en annan lösning.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.