Albion Ademi om tröga starten: ”Lite synd”

Djurgårdens prestigenyförvärv Albion Ademi har kritiserats för att spela ”skolgårdsfotboll” av sina tränare.

Och hittills har han fått en minuts speltid i allsvenskan.

– Därför har det varit lite skit, säger 22-åringen till Sportbladet.

Albion Ademi kom som ett upphaussat nyförvärv till Djurgården inför säsongen. Albanen lämnade finska Mariehamn efter en succésäsong med 14 mål och tre assist på 22 matcher förra säsongen.

Men under försäsongen fick han kritik av tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf – som menade att Ademi spelade ”skolgårdsfotboll”.

Själv menar Albion Ademi nu att han har kommit till sin rätta i Djurgården.

– Ja, ja. Nu är jag mycket bättre. Sen vet jag också att även när de sa det där så var det inte som det stod i tidningen. De sa så för att de vill att jag ska spela på ett visst sätt och jag respekterar det.

– De är tränare och jag måste lyssna på vad de säger. Nu är allt riktigt bra. Självklart pratar vi fortfarande ibland om vad jag ska göra. Men jag har anpassat mig till spelidén och mina lagkamrater. Nu vet jag vad jag ska göra på planen.

Albion Ademi.
Albion Ademi.

”Därför jag är här i Djurgården”

Vad har du förändrat i ditt spel?

– Mest har det handlat om när jag kan dribbla och när jag ska passa. Eftersom om jag var en mot två så gick jag och försökte dribbla av dem båda. Men vi tittade på videoklipp och pratade om hur jag kan låtsas dribbla och i stället passa eller vända på spelet och så gör vi mål. Så mest om smågrejer och detaljer. Nu kommer allt sånt där naturligt efter att vi pratat, säger han och fortsätter:

– Självklart vill de fortfarande att jag ska hålla till min spelstil och utmana en mot en. Det är därför jag är här i Djurgården. Så det var bara smådetaljer. Jag har lärt mig och nu är allt bra och jag hoppas bara på att få spela.

Men det är inte endast anpassningsperioden till allsvenskan och Djurgården som har påverkat Ademis speltid.

– Jag har även haft lite skador vid ankeln. Den är fortfarande tejpad. Men därför har det varit lite skit nu under starten av allsvenskan.

”Det är bara en tidsfråga”

Med Albion Ademis fjolårssäsong i åtanke var förväntningarna högt ställda på 22-åringen när han kom till Djurgården.

Men den tröga starten till trots håller han själv humöret uppe.

– Det är lite synd att jag inte fått så mycket speltid. Men det är fotboll. Även om jag hade stora förväntningar på mig när jag kom så är det inte över. Säsongen håller fortfarande på och den är lång. När jag får min chans så kommer jag göra alla de grejer som jag gjorde i Finland. Det är bara en tidsfråga.

Känner du dig stressad?

– Nej, för att jag vet vad jag kan göra med bollen och jag har kollat på ligan. Så jag känner ingen stress att jag inte skulle kunna göra de grejerna. Jag gör det ju på träning så jag vet att jag kan göra det i match också. 

Är det här ditt första hinder på vägen i karriären?

– Ja, jag spelade hela tiden förra säsongen. Men det här är bara början, säger Ademi och fortsätter:

– Visst är det lite så: ”Ah, fuck!”. Det gör mig mer hungrig, för du vill visa mer i träning och sen när du får chansen så fortsätter du spela bra. Sen är det svårt för vi har väldigt bra spelare här. Även på bänken har vi riktigt, riktigt bra spelare. Jag måste bara ha tålamod och träna väldigt hårt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.