Sätter ner foten: ”Spelar ingen roll om han gnäller”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Degerfors sportchef Patrik Werner
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Degerfors sportchef Patrik Werner

FOTBOLL

Degerfors sportchef Patrik Werner är besviken.

Nu sätter han ner foten mot stjärnan Victor Edvardsen – som bett att få lämna klubben.

– Så länge inte Degerfors får pengarna vi vill ha så släpper vi honom inte. Det spelar ingen roll om han gnäller i tidningen, säger Werner.

NWT rapporterade under måndagskvällen att Victor Edvardsen, en av Degerfors stora stjärnor, aviserat att han vill lämna den allsvenska nykomlingen.

Skälet?

En annan allsvensk klubb – AIK, visade sig – har lagt ett bud på spelaren under helgen. Ett bud på runt fyra miljoner kronor, enligt NWT, som Degerfors valt att tacka nej till.

– Jag har haft ett möte med Patrik Werner där jag uttryckt en önskan om att lämna. Han vill inte att jag lämnar och Degerfors vill inte förhandla om priset, alls. Degerfors har sagt att det inte skulle stå i vägen om det dök upp en möjlighet för mig, men nu står de i vägen, säger Edvarsen till NWT.

Foto: Adam Ihsel/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Jag är inte förvånad”

Sportchefen Patrik Werner är i sin tur mycket besviken på sin spelare.

– Det här är tråkigt. Men jag är inte förvånad. Det inte första gången han är ute och pratar i media. Det är klart att det inte är bra. Vi har fått ett bud som vi tackat nej till. Så länge inte Degerfors får pengarna vi vill ha så släpper vi honom inte. Det spelar ingen roll om han gnäller i tidningen.

Hur irriterad är du?

– Jag är mest besviken och trött. Det är väl så här det går till. Men om han och agenten tror att de kan sätta press på oss så kan jag säga att vi inte kommer vika oss för det.

”Då får han kasta bort åren”

Werner betonar att Degerfors inte kommer sälja om inte budet höjs.

– Victor tycker att vår prislapp är för hög. Men han skrev på ett treårsavtal med oss. När han kom var han en division 1-spelare och han har haft ett mycket bra år för oss. Men om ett annat allsvenskt lag ska köpa honom vill vi ha betalt. Det är en så viktig spelare. Det är mycket ovanligt att spelare går ut på det här viset. Men alla är ju olika.

Går det att reparera relationen mellan klubb och spelare?

– Vi kommer ju inte att släppa honom. Om han vill tjura eller inte vill vara kvar så får han väl kasta bort de åren han har kvar då. Men vi har sagt vårt pris, får vi inte det så säljer vi inte.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.