Nyförvärvet premiärskytt för nya BK Häcken

Nytt lagnamn, nya färger, ny hemmaborg.

Och ett nyförvärv som premiärskytt i Svenska cupen.

Johanna Rytting Kaneryd inledde målskyttet när BK Häcken (tidigare Kopparbergs/Göteborg) tog sina första tre poäng i föreningens historia.

– En riktig krigarinsats, säger matchhjälten till GP.

Följ ämnen i artikeln

Under lördagen inleddes tävlingssäsongen för den regerande damallsvenska mästaren, när BK Häcken (tidigare Kopparbergs/Göteborg) tog sig an seriekollegan Växjö i den första gruppspelsmatchen i årets svenska cupen.

Detta med nya färger på tröjorna, en ny hemmaborg i Bravida arena och framförallt ett nytt lagnamn.

Passande nog var det då naturligtvis ett av vinterns nyförvärv som fick bli lagets historiska premiärmålskytt i tävlingssammanhang.

Blackstenius-lägen

Johanna Rytting Kaneryd, ny inför säsongen från Rosengård, prickade rätt för de gulsvarta efter 40 spelade minuter.

Det visade sig vara allt som behövdes för tre poäng – må så vara att det i saknades målchanser för ytterligare förändringar på resultattavlan.

Innan Kaneryds 1–0-mål hade Växjö ett skott i ribban. Och både före och efter 1–0-målet skapade Häcken en hel del målchanser. Kanske framförallt Stina Blackstenius på topp, som hade både det ena och andra läget att utöka Häckenledningen. Men 1–0 blev slutresultatet.

– Det känns jätteskönt att börja med en vinst. Sedan var det här inte vår bästa prestation, vi kan så mycket mer. Jag tycker att vi höjde oss i andra halvlek och hittade ytorna bättre då, men nä, det här var en riktig krigarinsats, säger Rytting Kaneryd till GP.

Komfortabel LFC-seger

Det resultatet i Göteborg innebär att ledningen i grupp A innehas av Linköping efter den första gruppspelsomgången. LFC vann komfortabelt borta mot Lidköping med 3–0 i sin tävlingspremiär för säsongen.

- Se svenska cupen exklusivt på sportbladetplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.