Klart: Bengtsson bryter med MFF

”Jag är besviken”

I dag bekräftades den allsvenska vinterns sämst bevarade hemlighet:

Rasmus Bengtsson bryter med Malmö FF.

– Jag är besviken och tycker inte att jag fick chansen att bevisa mig efter min skada. Men i mina relationer med lagkamraterna och klubben i sig finns inga ”hard feelings”, säger mittbacken i ett pressmeddelande.

Relationen mellan Rasmus Bengtsson och Malmö FF:s klubbledning har varit svårt infekterad sedan mittbacken i en intervju med Sportbladet i november kritiserade ledningen hårt, kallade den feg och menade att han ”blivit behandlad som en råtta”.

34-åringen har tränat med laget under försäsongen men inte fått tas ut till match för klubbledningen, som kallat ”affären” för ett personalärende som hanterades av vd:n Niclas Carlnén.

”Jag är besviken”

I dag fick soppan sitt väntade slut då det blev klart att mittbacken bryter sitt kontrakt som löpte över den här säsongen också.

– Jag har fått uppleva många framgångar med SM-guld och Europaspel. De fem åren kommer jag att ta med mig även om ett år på slutet inte blev som jag hade tänkt. Det är klart att det har funnits meningsskiljaktigheter under det sista året. Jag är besviken och tycker inte att jag fick chansen att bevisa mig efter min skada. Men i mina relationer med lagkamraterna och klubben i sig finns inga ”hard feelings”. Nu har vi hittat en lösning och det känns som en lättnad, säger Bengtsson i ett pressmeddelande.

Ingen ny klubb klar

Carlnén och sportchefen Daniel Andersson har också lämnat kommentarer.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt att det har blivit så här. Samtidigt är det skönt att vi har kommit till ett avslut för situationen var inte gynnsam för varken oss eller Rasmus, säger vd:n.

– Jag kommer ihåg dagen Rasmus skrev på och hur glad jag var över att ha värvningen i hamn. Vi skrev på alla papper utanför ett hotell på Kastrup. Vi hade höga förväntningar på vad han kunde göra för oss, förväntningar som han har både infriat och överträffat, säger sportchefen.

Var fotbollskarriären nu tar vägen, säger sig Bengtsson inte veta.

– Jag ska samla på mig lite energi och sedan får vi se vad som händer i framtiden. Än så länge är ingenting klart, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN