Efter turbulensen – Hunt föreslås inte till ny ordförande

Peter Hunt, ordförande i IFK Norrköping.
Peter Hunt, ordförande i IFK Norrköping.

I slutet av februari har IFK Norrköping årsmöte.

Då kommer inte Peter Hunt föreslås till ny ordförande, uppger NT.

Den senaste tiden har det stormat kring IFK Norrköping, bland annat har trotjänaren Stefan Hellberg lämnat, som i samband med sitt avhopp passade på att rikta skarp kritik mot Pekings ordförande Peter Hunt.

– Jag ser människor som inte mår bra, är ledsna och inte kan prestera i sitt arbete, sa Hellberg till NT då.

Även Peking-supportrar har uttryckt att de inte vill se Hunt som ordförande längre – och så blir nu fallet, rapporterar NT.

Bekräftar själv

Tidningen skriver att Hunt, som varit ordförande för föreningen i tolv år, själv bekräftar att han inte kommer föreslås till ny ordförande när klubben har sitt nästa årsmöte i slutet av februari. Dock vill han inte kommentera något mer än så.

”Nej tack!”, skriver han i ett sms till NT.

Sportbladet var tidigare under måndagen i kontakt med Björn Persson, i IFK:s valberedning, som då inte ville kommentera uppgifterna om att Hunt inte kommer föreslås till ny ordförande.

”Extra utmaning”

– Jag kan inte föregå någonting överhuvudtaget gällande namn innan vi offentliggör hela bilden. Jag kan varken bekräfta eller dementera, det är att gå händelser i förväg och det vill ingen av oss i valberedningen göra, sa Persson då.

Persson tillade även:

– I år är det en extra utmaning att göra det här jobbet, med tanke på den turbulens som varit i föreningen.

Sportbladet har tidigare under måndagskvällen sökt Hunt för att få svar, utan framgång.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.