HBK bryter kontraktet med yttern

Foto: KENTA J NSSON / BILDBYR N
FOTBOLL

Inför säsongen skrev Halmstad ett tvåårskontrakt med Nikolai Alho.

Nu väljer man att bryta kontraktet.

– Vi ska ärligt säga att vi hade högre förväntningar på prestationen, säger ordföranden Tony Karlsson till HBK:s hemsida.

Nykomlingen Halmstad värvade inför den här säsongen den 24-årige yttern Nikolai Alho från finländska klubben HJK Helsingfors.

Men prestationerna från Alho har inte varit så pass bra som jumbon HBK hoppats och yttern står endast noterade för ett mål och tre assist i år.

Nu väljer Halmstad att gå skilda vägar med Alho.

– Vi ska ärligt säga att vi hade högre förväntningar på prestationen. Vi har pratat med Nikolai och vi är tillsammans överens om att det är bättre att han utvecklas vidare i en annan miljö än hos oss, säger ordföranden Tony Karlsson till HBK:s hemsida.

Kan bli inhopp

Kontraktet bryts formellt vid årsskiftet, och det kan fortfarande bli tal om något inhopp för yttern under återstoden av säsongen.

– Det kan vara så att han hoppar in i någon av de sista omgångarna. Nikolai är ytterst professionell och en oerhört bra kille. Det är bara att prestationen på planen inte har varit vad vi hade förväntat oss. Vi önskar honom förstås lycka till på nästa fotbollsäventyr, säger Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM