”Kom till United – ett Disneyworld för vuxna”

Foto: BEN STANSALL / AFP
FOTBOLL

Jürgen Klopp, 50, fick förfrågan att ta över Manchester United 2014.

Vilka ord vice-ordföranden Ed Woodward använde för att locka tysken till klubben?

”Han sa till Klopp att ’Drömmarnas Teater’ är som Disneyworld för vuxna” hävdar Raphael Honigstein, som har skrivit en ny biografi om tränaren.

Det är Daily Mail som har fått ta del av ett utdrag ur biografin som handlar om tränaren Jürgen Klopp och är skriven av Raphael Honigstein.

I boken beskrivs bland annat hur tysken var nära att hamna i Manchester United 2014 i samband med att David Moyes fick sparken.

Den 11 april mötte Klopp och Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke upp varandra för en drink i centrala München. Tränaren berättade då att han hade bestämt sig för att stanna i Tyskland.

”Som Disneyworld”

Bara några veckor tidigare hade Ed Woodward flugit till Dortmund för ett möte. David Moyes var på väg bort från United och Klopp var favorit till att ta över.

Woodward ska ha förklarat för tränaren att ”Old Trafford är som ett Disneyland för vuxna med underhållning i världsklass och en plats där drömmar slår in”.

Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix

Klopp var själv inte helt övertygad – enligt den nya biografin ska han sa sagt till en vän att Woodwards försök att sälja in United var ”en aning osexigt”. Han nobbade dock inte anbudet direkt.

”Tror inte att han hade gått dit”

Watzke förklarade att han inte skulle stå i tränarens väg om han bestämde sig för att lämna Tyskland för Manchester. När Moyes slutligen lämnade posten den 22 april var oddsen på att Klopp skulle ta över klubben låga.

Men så blev det som bekant inte i slutändan. Klopp blev kvar i Dortmund och flyttade året efter till Liverpool i stället.

– Vid den tidpunkten hade ingen annan klubb haft en chans. Han hade alltid varit sugen på dem (Liverpool) och var exalterad över den känslomässiga aspekten av jobbet. Jag tror inte att han hade gått till Manchester City eller en liknande klubb även om de verkligen hade velat ha honom, säger vännen och tränarkollegan Christian Heidel.

Så spelar Liverpool i Champions league 00:13
ARTIKELN HANDLAR OM