”Kastade juice och baguetter”

Neymar rasande: Hela mellanmålen kom in

FOTBOLL

En brasiliansk superstjärna, en uppretad fransk fotbollspublik och tusentals mellanmål.

Åtta personer fick skydda Neymar när PSG:s stjärna skulle slå en hörna i prestigemötet med Marseille.

– De kastade baguetter, säger Neymar efter matchen.

Marseille och PSG spelade 2-2 i söndagens franska stormatch men efterspelet har nästan uteslutande handlat om en brasiliansk superstjärna. Neymar satte 1-1-målet för PSG efter 33 minuter men tvingades avsluta matchen vid sidan av planen efter att ha retat upp såväl sig själv som hemmapubliken i Marseille.

”Kastade in hela sina mellanmål”

Vid en hörnsituation tvingades åtta personer skydda 25-åringen från det regn av projektiler som strilade ner från läktaren.

1 av 2 | Foto: VALERY HACHE / AFP

– De försökte med allt. De kastade hela sina mellanmål. Baguetter, apelsinjuice och läsk. Jag tycker inte att det är en del av fotbollen men vad vet jag? Men om förbundet tycker att det här är fotboll så har de fel, rasade Neymar efter matchen enligt terra.com.br.

”Domaren borde kunna bli avstängd”

Med tre minuter kvar av ordinarie speltid fick Neymar sedan själv se rött efter en eftersläng. Något som även fick lagkamraterna att rasa mot bristande rättvisa.

– Det största problemet är att vi inte kan diskutera med domarna. Vi får uppfattningen att de tycker att de står över oss och det är ett problem. Jag tycker att vi alla är en del av samma show. Vi ger publiken en uppvisning. I dag var det två bra lag på planen men problemet är att vi inte kan prata med domaren. Det är ett litet problem och jag tror att förbundet kan lösa det. I dag blev en spelare avstängd (Neymar) men om domaren gör ett misstag, borde inte han också kunna bli avstängd då, frågar sig Kylian Mbappé enligt RMC.