”Låter honom inte sluta – han måste jobba för mig nu”

Raiola om ”Ibras” framtid

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
1 av 3 | Foto: STELLA PICTURES

I 14 år har Zlatan Ibrahimovic, 36, gått hand i hand med Mino Raiola, 49.

Nu berättar agenten om den unika relationen, om ”Ibras” skada – och om hur länge svensken kommer att spela fotboll.

– Minst fem-sex år till. Jag låter honom inte sluta, han måste jobba för mig nu, säger Raiola i en lång intervju med Expressen.

Zlatan Ibrahimovic, 36, har vunnit det mesta som går att vinna som fotbollsspelare. Under sina 14 år på världstoppen har han kammat hem ligatitlar i Italien, Spanien och Frankrike, utsetts till Sveriges bäste spelare tio år i rad och gjort flest landslagsmål genom tiderna. Bland annat.

Under alla år har han haft superagenten och nära vännen Mino Raiola vid sin sida. En relation som alltid varit stark – och som inte blivit sämre sedan ”Ibra” skadade knät mot Anderlecht i april.

Tvärtom.

”Inte haft en dålig dag”

I en lång intervju med Expressen beskriver Raiola svenskens rehabiliteringsperiod som ”den bästa tiden han någonsin har upplevt”.

– Varför? För att vi är som vi är. Tillsammans. Vi skapade något otroligt och en stor livserfarenhet av det här. Ur något som var så skit kom något vackert. Vi har inte haft en dålig dag tillsammans. Vi har tacklat allt på samma sätt. Mitt sätt är som hans sätt, hans sätt är som mitt sätt. Ingen kan bryta sönder oss. Det enda som kan förstöra mig och Zlatan är jag och Zlatan. Vi är våra egna värsta fiender, säger Raiola till tidningen.

Ända sedan skadetillfället den där torsdagskvällen i april har det spekulerats om när ”Ibra” kan vara tillbaka.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att anfallaren börjat träna med Manchester United igen och att 36-åringen kan prestera på ”runt 90 procent av sin kapacitet”.

– Zlatan jobbar hårt och allt är under kontroll. Det får ta den tid det tar, vi snackar inte om att han ska vara tillbaka om några veckor, men tror jag att han är tillbaka innan årets slut? Ja, det tror jag, sa tränaren José Mourinho i fredags.

”Han är inte klok”

I intervjun med Expressen uttalar sig Raiola kort om Ibrahimovics comeback, säger att ”han snart är tillbaka” och att skadan bara ”är en liten kulle för Zlatan” medan den är ”Himalaya för många”.

Tidigare i månaden fyllde Zlatan Ibrahimovic 36 år. Samtidigt har hans yngre ”ersättare” i United, 24-årige Romelu Lukaku, gjort stor succé sedan han anslöt till klubben i somras och toppar den interna skytteligan med sju fullträffar.

Förutom ovissheten om när ”Ibra” kommer att göra comeback finns det en kanske ännu större fråga:

”Nu är det min tur”

Hur länge till kommer han att spela?

– Oj. Han har så mycket i sig. Minst fem-sex år till. Jag låter honom inte sluta. Han måste jobba för mig nu. Jag har jobbat för honom i flera år. Nu är det min tur. Mina barn är vuxna och jag behöver pengar. Vi har kommit överens om att han bara jobbar för mig i fem år nu. Så vi har vänt på det. Jag får lönen och han får agentarvodet. Det är rättvist, säger Mino Raiola.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM