Italienska bakslaget – stjärnan skadad

Foto: Gian Ehrenzeller / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Det italienska landslaget har åkt på ett avbräck inför VM-playoffet mot Sverige.

Den formstarke anfallaren Simone Zaza har skadat knät och ser därmed ut att missa matchen på fredag.

– Han har gjort det fantastiskt bra i spanska ligan. Så om han nu är skadad är det ju såklart en fördel för oss, säger Andreas Granqvist.

Efter några tyngre perioder i Juventus och West Ham har Simone Zaza hittat rätt i Valencia denna säsong. Under de elva inledande La Liga-matcherna har italienaren gjort nio mål och ligger med det tvåa i den spanska skytteligan efter Lionel Messi.

Med denna form var Simone Zaza högaktuell för den italienska startelva som ska ta sig an Sverige i fredagens VM-playoff på Friends Arena, men nu har den planen förändrats för förbundskapten Giampiero Ventura.

Enligt italienska sajten calciomercato avbröt Zaza nämligen dagens träning på grund av en knäskada och kommer med stor sannolikhet att missa matchen.

”Såklart en fördel för oss”

Enligt både förbundskapten Janne Andersson och lagkapten Andreas Granqvist betyder Zazas skada en fördel för den svenska truppen.

– Det betyder att någon annan spelar, om nu han skulle ha spelat. De har flera bra alternativ där framme så vi får se när vi kommer dit imorgon. Men i grunden är det ju så att ju flera spelare som är skadade desto bättre är det, om man ska säga något generellt, sa Andersson medan Granqvist fyllde i.

– Det är ju en väldigt löpstark anfallare, kanske lite mer target än de andra i deras trupp. Otroligt bra vänsterfot och har gjort det fantastiskt bra i spanska ligan. Så om han nu är skadad är det ju såklart en fördel för oss.

Zaza kommer trots det att följa med det italienska landslaget till Stockholm, åtminstone som åskådare. Huruvida han kan delta i måndagens returmöte i Milano står oklart.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player