PL-klubben i chock efter coronafallet

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Foto: Ian Walton / TT NYHETSBYRÅN

AFC Bournemouth är skakat.

Målvakten Aaron Ramsdale har testats positivt för covid-19.

– Jag kan tänka mig att det finns en stor ångest bland resten av spelarna nu, säger tränare Eddie Howe till DailyMail.

Sedan en dryg vecka har Premier League-klubben Bournemouth fått återgå till fotbollsträningen. Spelarna får träna i grupp – utan kontakt – och social distansering måste fortfarande tillämpas.

Då kom chockbeskedet. Klubbens förstamålvakt Aaron Ramsdale, 22, har testats positivt för covid-19.

– Det första man tänker på är såklart hur det är med hans hälsa. Sen på hans familj och närmaste, och att de inte blivit smittade också, säger tränaren Eddie Howe till DailyMail.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN
Bournemouths tränare Eddie Howe.

”Plötsligt blir alla sårbara”

De begränsade träningsformerna irriterar den 42-åriga Howe, men situationen är trots allt hanterbar. Man har ju trots allt fått lämna karantänen och visst är det en speciell känsla att få springa ut på gräset och sparka på en fotboll igen.

– Vi hade inte haft några positiva tester, och vi kände oss väldigt bekväma och vi mådde bra. Men så fort det positiva testet kom så ändrades tankesättet hos alla. Plötsligt blir alla sårbara och man blir varse om att det här är på riktigt, säger Howe och fortsätter:

– Det skakade oss. Nu väntar vi på våra nästa tester för att se om några fler varit i kontakt med spelaren (Ramsdale). Jag kan tänka mig att det finns en stor ångest bland resten av spelarna nu. Jag kan tänka mig att de känner samma obehag som jag själv.

Den 19 maj fick klubbarna i Premier League återgå till – den något modifierade – träningen igen, och under gårdagen röstade samtliga lag för att få återgå till full träning igen.

Tidigare i veckan avslutades damernas Super League-säsong, men alltjämt är förhoppningen att herrfotbollen ska återstarta. Inget datum är ännu bestämt, men förslaget är att omstarta den 12 juni.

Publicerad:

LÄS VIDARE