Costa riskerar lång avstängning – efter grova förolämpningar

avIbraheem Alsalman

Diego Costa fick direkt rött kort under gårdagens stormatch mot Barcelona.

Anledningen ska vara att han förolämpade domaren grovt.

Nu riskerar han en lång avstängning.

Det spelades seriefinal i går på Camp Nou när Atlético Madrid gästade Barcelona.

Luis Suarez och Leo Messi såg till att säkra alla tre poängen och med det är ligan mer eller mindre deras.

Men eftersnacket har handlat om en matchavgörande situation där Diego Costa fick rött kort till bortalagets stora ilska.

– Varje gång vi har kommit hit så har det hänt något. Jag tror att under de senaste elva matcherna här så har vi fått med oss sju röda kort. Och jag tror inte att alla dem har varit rättvisa, säger mittfältaren Koke, enligt spanska tidningen Marca.

Diego Simeone var, efter matchen, märkbart irriterad och höll delvis med sin mittfältare.

– På elva matcher här har vi fått sju utvisningar så något måste vi göra fel, säger tränaren.

Säsongen kan vara över

Och efterspelet har inte lagt sig än.

I dag rapporterar spanska radiokanalen Cope att Costa förolämpade domaren grovt. Enligt domarrapporten, som kanalen har tagit del av, ska Costa ha skrikit väl valda ord och dessutom ska han ha rört Gil Manzano (huvuddomaren) fysiskt i försök att förhindra honom att varna Diego Godin och Giménez.

Nu riskerar anfallaren en lång avstängning. Cope skriver att om spanska fotbollsförbundet väljer att fälla honom så kan Costa missa upp till åtta matcher. Fyra för förolämpningen och fyra för den fysiska kontakten med domaren. Om så blir fallet så är hans säsong över. Detta eftersom det återstår endast sju matcher av La Liga.

30-åringen ska ha bett om ursäkt till sina lagkamrater efter matchen. Dessutom ska han ha sagt att han ångrar sina ordval.

ARTIKELN HANDLAR OM