Risk att Seger missar publikfesten i Göteborg

avPetra Thorén

Publicerad:

GÖTEBORG. Caroline Seger missade EM-kvalet mot Ungern.

Det finns en risk att lagkaptenen står över även tisdagens publikfest mot Slovakien.

– Hade det varit en VM-final hade jag kört, säger mittfältaren.

Caroline Seger spelade inte när Sverige slog Ungern med 5–0 under fredag kväll i Ungern.

Lagkaptenen har problem med en muskelskada i vänster vad och har ägnat veckan i Ungern åt rehabiliteringsträning. Inför samlingen missade hon två allsvenska matcher.

Arbetet med vadproblematiken går framåt, men frågan är om tiden är för knapp. Sverige möter Slovakien på tisdag.

– Jag vill ta dag för dag för att inte stressa och inte gör något dumt. Jag vill få ut det bästa möjliga av min rehab och bli kollad varje dag, säger Caroline Seger och påpekar:

– Jag vet inte hur det blir på tisdag. Jag vill och funkar så som människa att jag inte vill ha ett definitivt besked utan känna efter dag till dag. Det går åt rätt håll, det går som vi vill att det ska gå och så får vi ta dag för dag.

Om det hade varit match idag hade du spelat då?

– Nej, för jag tror inte att jag är där jag behöver vara. Det finns alldeles för stor risk eftersom det är två-tre dagar kvar, idag hade det varit för tidigt.

– Jag vill vara med på alla matcher, men sen hur långt jag hinner och hur bra det känns till matchen får vi se, det är dag för dag.

Det finns en risk för att skadan slås upp och den vill inte lagkaptenen ta.

I matchen mot Ungern saknades både Caroline Seger och mittfältskompisen Elin Rubensson. Nathalie Björn och Julia Zigiotti Ölme ersatte duon och hade en slitsam första halvlek.

Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN

”De som kommer ta över”

I andra halvlek fungerade det bättre. Kanske delvis stödet Caroline Seger gav duon i halvtid i Ungern

– När man inte har rutinen och erfarenheten gäller det att man får den. Sådana här matcher är viktiga att de får, att de lär sig och tar för sig. Andra halvlek blev mycket bättre. Jag pratade med dom i halvtid och sa att de måste visa sig, synas och vilja ha boll. Nathalie har aldrig varit en innermittfältare, hon är back från början. Julia Zigiotti är också ny. Ingen av dem kommer få erfarenhet om de inte spelar.

– Det är viktigt att de vet att det kommer att vara dom som kommer att ta över och vara tongivande till slut. Att de kunde ta den första halvleken och göra en bättre andra ska de ha all eloge för, säger Caroline Seger.

Det väntar en publikfest på Gamla Ullevi när landslaget kommer hem igen, tisdagens EM-kvalmatch är den första på hemmaplan efter VM-bronset.

– Detta känns som hem för oss. Det är alltid speciellt att spela inför svenska fans, det är inte vardag för oss. Jag hoppas verkligen att de kommer, man vill se förändringen efter VM. Göteborg levererade när vi kom hem och jag hoppas att det kommer mycket folk.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM