Sen kvittering – men stoppad vinstsvit: ”Mest besvikelse”

Av: Emil Eiman Roslund, Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

NORRKÖPING/STOCKHOLM. En sen kvittering.

Men också första poängtappet för säsongen.

Så en vunnen eller två förlorade poäng för serieledande IFK Norrköping?

– När vi tänker på chanserna så är det mest besvikelse, säger Rasmus Lauritsen efter 1–1 mot Elfsborg.

Efter fyra raka segrar blev det Elfsborg som först i allsvenskan 2020 lyckades stoppa IFK Norrköping, som missade möjligheten att bli första lag sedan millennieskiftet att inleda allsvenskan med fem vinster i följd. Boråslaget kryssade mot Peking som räddade oavgjort på tilläggstid.

Gissa vem som stod för kvitteringen?

Rasmus Lauritsens danska försvarspanna har tidigare levererat mål mot både AIK och Djurgården.

När han träffade rätt och överlistade Tim Rönning i Elfsborgsmålet på övertid så ordnade han också en Norrköpingspoäng denna onsdag på Östgötaporten.

– Jag får ett bra inlägg och jag behövde få den på mål. Jag hade fått många bra inlägg tidigare i matchen som jag missat så skönt att den satt till slut, säger dansken efter matchen.

Inblandad i båda målen

En match som lämnar en blandad eftersmak.

Skönt att ni fick en sen kvittering eller besvikelse att ni inte vann?

– Bra fråga. Just när vi sätter kvitteringen känns det ju bra. Men nu efter, när man börjar tänka på chanserna, är det mer besvikelse.

– Vi hade våra chanser. Men så är det i bland. Man kan inte göra mål på varje chans.

Just Lauritsen var också inblandad i öppningsmålet efter dryga halvtimmens spel – och det var annorlunda. Halvvägs in på offensiv planhalva från sin position på högerkanten måttade högerbacken och Elfsborgshemvändaren Johan Larsson vad som såg ut som ett inlägg, det styrdes lite grann via Lauritsen och Isak Pettersson kunde inte stoppa baklängesmålet.

Målfarliga Peking – tretton mål i de fyra första omgångarna – skapade väldigt många chanser för att få till en kvittering. Totalt hade de 26 avslut, där vissa stoppades på mållinjen av försvarare, där andra räddades av gästernas målvakt Tim Rönning och där två prickade målramen.

Fortsatt serieledning

Men till slut fick alltså Norrköping utdelning – via allsvenskans målfarligaste försvarare.

Hur stoppar man egentligen Rasmus Lauritsen i luftspelet?

– Förhoppningsvis stoppar man mig inte, haha.

Norrköpings vinstsvit är däremot stoppad.

– Jag är väldigt glad att vi kunde ta igen det på det sättet vi gjorde. Jag är ganska stolt över grabbarna faktiskt, sett över 90 minuter, säger Norrköpingsmanagern Jens Gustafsson.

Peking kan dock trösta sig med att de fortsatt leder allsvenskan, nu med fyra poäng ner till tvåan Malmö FF som krympte avståndet efter sin seger mot Djurgården.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE