Lagkamraterna stoppar egna spelaren efter rasismen

Porto-anfallaren Moussa Marega vägrade spela mer efter att ha fått utså rasism från Guimaraes fans.

Men det tog honom tre minuter att gå av planen sedan både lagkamrater, tränare och motståndare försökt tvinga kvar honom.

– Dra åt helvete, skriver Marega själv på Instagram.

Redan på uppvärmningen började buropen och de rasistiska tillmälena hagla mot Portos Mali-forward, Moussa Marega.

Marega kopplade bort dem så gott han kunde i matchinledningen borta mot tidigare klubben Guimaraes och satt till och med matchavgörande 2–1 till Porto efter timmen spelad.

Men i den 69:e minuten fick han nog. Marega ville inte spela med och valde att gå av planen.

Men vägen av planen tog flera minuter sedan lagkamrater och den egna tränaren upprepade gånger hållit fast honom i ett stort palaver.

”Det här är svårt att se på. Hans egna lagkamrater försöker tvinga Portos Marega att spela vidare”, skriver New York Times-journalisten Tariq Panja.

”Ni är en skam”

Marega själv visade fingret åt hemmafansen när han till slut tog sig ner i spelartunneln. Efteråt var han rasande på Instagram.

”Jag skulle bara vilja säga en sak till de idioter som kommer till arenor och skriker rasistiska saker – dra åt helvete”, skriver han och fortsätter med att skicka en salva åt domarnas håll.

”Jag vill även tacka domarna för att ni inte försvarade mig utan gav mig ett gult kort när jag försvarade min hudfärg. Hoppas jag aldrig ser er på en fotbollsplan igen. Ni är en skam!.

Porto har som klubb fördömt händelsen och kallat den ”ett lågvattenmärke i portugisisk fotboll” som man ”förväntar sig straffas på ett korrekt sätt”.

Dagens drag på Chelsea–United: "Helt saknat kyla"
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN