Fick rött kort – hyllar domaren

Yasin: ”Allsvenskans bästa”

avMax Persson, Michael Wagner, Per Bohman

Ahmed Yasin fick rött kort i derbyt mot IFK Göteborg.

Efter matchen hyllade han domaren.

– Han är allsvenskans bästa, säger Yasin.

IFK Göteborg hade en 1–0-ledning när händelsen utspelade sig i den 66:e minuten.

Ahmed Yasin hamnade i en löpduell med Sebastian Ohlsson. Blåvitt-spelaren greppade då tag hans tröja och Yasin delade därefter ut en armbåge som träffade Ohlsson i ansiktet. Resultatet: rött kort.

– Han träffar klockrent med vänster armbåge i ansiktet på Ohlsson. Jag tycker ändå inte att det är utvisning. Ohlsson hänger så mycket på Yasin och som bollförande måste man få försöka riva sig loss när någon klänger på dig. Om man inte får försöka riva sig loss blir det onaturligt. Yasin vill liksom göra mål på en omställning och pendlar naturligt med armarna, säger Andreas Alm.

”Var inte meningen”

Fem minuter senare nickade Alexander Jeremejeff in en kvittering – men i matchens sista sekund fick IFK Göteborg in ett 2–1-mål genom Robin Söder.

– Ja, vad ska man säga. Det var en omställning och jag försökte komma loss. Man måste få röra på armarna och det var det jag gjorde. Att han (Ohlsson) håller i mig är hans sak, det är inte min sak. Jag kände att jag träffade honom men det var inte meningen, säger Yasin.

Hyllar Al-Hakim

Efter situationen gick Yasin fram och pratade med huvuddomaren Mohammed Al-Hakim.

– Då sa han att det bara var gult, men efter att han hade pratat med fjärdedomaren sa han att jag skulle få rött, säger Häcken-liraren och fortsätter:

– Men jag måste säga att Al-Hakim är allsvenskans bästa domare. 100 procent. Ibland kan man göra misstag.

Vad säger Sebastian Ohlsson till dig?

– Jag kollade läget med honom och då sa han att han vet att jag inte gjorde det med flit. Jag ville bara kolla hur det var med honom.

”Vill hävda självförsvar”

Sebastian Ohlsson, som blev liggandes på marken en lång stund efter smällen, säger följande om situationen.

– Det är en kontring. Jag försöker bara dra ner honom. Det är ingen fin tackling av mig. Sen försöker han dra sig loss och armbågen träffar dåligt. Det är inga hard feelings och Yasin bad om ursäkt efteråt. Men man blir ändå rädd för det är andra gången på kort tid jag får en sån armbåge och den här träffade sjukt bra, säger Ohlsson och fortsätter:

– Den träffar jävligt hårt. Då blir det väl rött? Men jag vet inte.

Häcken-tränaren Andreas Alm hade svårt att köpa det röda kortet.

– Han hade lika gärna kunnat nöja sig med ett gult kort. Alltså... utifrån träffen kan ingen klandra domarna, men någonstans skulle jag ändå vilja hävda självförsvar för Yasin.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM