Caroline Seger i tårar när hon berättar om systerns drogmissbruk

PARIS. Sveriges lagkapten Caroline Seger har alltid nära till ett leende och är en stark ledare.

Men vägen till den inre styrkan har varit komplicerad.

I en intervju med tv-reportern Frida Nordstrand berättar mittfältaren om systerns svåra drogmissbruk som präglat henne.

– Det var ett rent helvete i stort sett hela hennes barndom och tonårstid och sedan fortsatte det, säger hon i Sportkanalens program ”med Frida”.

När Sportbladet inför VM bad Caroline Seger, 34, berätta om sina största förebilder i livet valde hon utan att tveka pappa Mikael och mamma Birgitta.

Hon berättade om det varma, öppna klimatet som hon fostrats i. Ett förlåtande, varmt hem med icke-dömande värderingar. Hon hyllade sina föräldrar och pekade på de kamper som de tagit.

Familjen har bland annat präglats av den drogproblematik som den äldsta dottern Jenny brottats med under många år.

– Jag tror att det har format oss jättemycket. Den erfarenheten har gjort oss stark som familj, sa Caroline Seger.

”Var ett rent helvete”

I intervjuserien ”med Frida”, som sänds ikväll på Sportkanalen, berättar landslagets mittfältare och kapten mer om hur systerns problematik och familjetragedin har format henne. Att stå maktlös och inte kunna hjälpa den syster som står henne så nära har satt djupa spår.

– Hon är fyra år äldre än mig så jag var åtta år när det började. Och sen så var det bara liksom ett rent helvete, säger Caroline Seger i Sportkanalens program ”med Frida”.

– Och sen ens föräldrar ska vara det starkaste man har, men de har fått gå igenom så mycket och kämpa så hårt. Man såg frustrationen och hur de alltid försökte upprätthålla någon slags form av fasad. Att ”vi måste leva vidare för Carros skull”. Det är väl därför man alltid har velat vara perfekt, säger hon.

Caroline Segers syster är frisk och mår bra i dag. Hon har varit på plats tillsammans med föräldrarna i Frankrike under VM och såg bland annat matchen i Nice mot Thailand.

– Att ta sig igenom det och komma tillbaka efter så många år av skit och leva ett liv igen, jag tycker det är fantastiskt. Det är den största meriten det är värt alla medaljer och allt jag har fått uppleva. Att hon är frisk och mår bra idag är värt allting, säger Caroline Seger med tårar i ögonen.

Under VM har Segers syster i Frankrike och följt Caroline för första gången på plats under ett mästerskap.

– Det är stort för mig med tanke på allt vi har gått igenom, säger hon i avsnittet.

I inslaget berättar Caroline Seger också avskalat om pressen hon satt på sig själv under sin karriär, om kraven hon känner att hon ska leva upp till. Att den bilden av henne själv som positiv och humoristisk bara är en sida.

”Caroline Seger med Frida” sänds den 24 juni 23.30 på Sportkanalen och finns även på C More.”

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.